BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,37
HABER /  GÜNCEL

Bakan Soylu konuşurken araya girip...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'un Düzköy ilçesinde vatandaşlarla buluştu. Soylu konuşurken gençlerden biri derdini anlatıp iş istedi. Soylu ise ''Sen çıkışta bana gel, ben elimden geleni yapacağım” yanıtını verdi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Düzköy ilçesinin Çal Mahallesi’nde bir kahvehanede vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı.

Mevcut sistemi eleştiren Bakan Soylu, “Bu sistem adamda güç bırakmaz. Bu sistem adamda milli irade, takat bırakmaz. ‘Tam işi düzelttik’ diyoruz, tak gezi olayları, 17-25 Aralık darbesi, 6-7 Ekim olayları oluyor.

Allah’ınızı seviyorsanız bu darbecilerin yaptığı anayasayı muhafaza etmek zorunda mıyız? Önerdiğimiz her madde dünyanın gelişmiş ülkelerinin hepsinde var. Bu maddeler oralarda denenmiş maddeler. Biz bunları aydan getirmedik. Bu memleketin gelişmesini ve zenginleşmesini istiyoruz” dedi.

BAKANA SESLENDİ İŞ İSTEDİ

Kahvehanede bulunan ve adının açıklanmamasını isteyen bir kişi söz alarak, “Sayın Bakanım, bu işsizlik sorunu ne olacak? Ben sorumu sorayım da siz cevap verin. 10 yıldır oy veriyorum. Vermeyenler işe girdi de biz neden giremedik? Ahırdaki öküzü sattım, güvenlik sertifikası aldım. Bana söz verdiler. Ben inşaat tepelerinde ne kadar daha çalışacağım?” dedi.

SEN ÇIKIŞTA BANA GEL

Bakan Soylu da, “Tam da haklısın işte. Sen merak etme. Eğer Türkiye’yi bizi başka yerlerle uğraştırırlarsa bu meselelerle ilgili tam istediğimiz çözümleri elde edemeyiz. Sen çıkışta bana gel, ben elimden geleni yapacağım” yanıtını verdi.