BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.492,17
HABER /  POLİTİKA

Bakan Soylu: Hollanda'ya vereceğimiz tepkiyi göreceksiniz

Hollanda'ya sert tepki gösteren İçişleri Bakanı Soylu yapılanları nitelendirirken sert ifadeler kullandı.

Abone ol

İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu,  Hollanda'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı  Fatma Betül Sayan Kaya'nın bulunduğu aracın durdurulmasına ilişkin sert bir açıklama yaptı.

Soylu, özellikle  Hollanda ve  Almanya'da gelişen olayların ülkenin iç siyasetine müdahalesi olarak yorumlamanın diplomatik nezakete uygunsuz olduğunu söyledi.

Türkiye'de çok önemli bir değişimin olduğunu belirten Soylu, şunları kaydetti:

"ANLAŞILAN SADECE DIŞ VESAYET YOK"

Anlaşılıyor ki vesayet sadece bir iç vesayet değildir. Aslında büyük ve çok uzun yıllardan beri kökleşmiş dış vesayet söz konusu. Bugün o dış vesayetin hep beraber nasıl feryat ettiğini nasıl elindeki imkanı kaçırmak istemediğini ve  Türkiye'nin kendi hedefleri ile buluşmak için attığı adımları engellemeye çalıştığını görüyoruz.

"KARŞILIĞINI YAKIN ZAMAN DİLİMİNDE GÖRÜRSÜNÜZ"

Bir kere Fatma Hanım'a yaptıkları son derece nezaketsiz ve kaba davranış, yani ne diplomasiyle ne insanlıkla ne ülkeler arası ilişkilerin düzgünlüğü ile ölçülebilir bir durumdur. Diğerinin mukabelesi yapılacaktır. Yakın bir zaman diliminde görürsünüz.

"BARBARCA VE VAHŞİCE"

Türkiye ile ilgili bu tavrın kabul edilemez olduğunu, kendi konsolosluk kapılarımızın kendi toprağımızın  Avrupa içerisinde bize kapatılma girişiminin son derece barbarca ve vahşice olduğunu ifade etmek isterim.