BIST 8.888
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.240,97
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Soylu deprem bölgesinde!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremlerle sarsılan Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde depremzedelerle buluştu. Soylu, devletin eski devlet olmadığını, yaraların kısa sürede sarılacağını söyledi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, devletin eskisi gibi olmadığını söyleyerek IMF'in kapılarında 500 milyon dolar için kuyruk beklemediğini söyledi. Bayramiç'teki depremde meydana gelen hasarlar için de endişe edilmemesi gerektiğini belirten Soylu, depremin yaralarının kısa sürede sarılacağını kaydetti.

Soylu, dün Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde yeni belediye binasının açılışının gerçekleştirdi. Yıldırım Akbulut Meydanı'nda halka hitap eden Soylu, devletin eski devlet olmadığını söyleyerek şöyle konuştu:

"Devletimiz eskisi gibi değildir. Öyle 'IMF'nin kapılarına git, emekli maaşları için, 500 milyon dolar için kuyruk bekle, elin boş dönsün' denilen bir devlet değildir. Türkiye bütün yaraları saracak güçtedir. İnşallah bu depremin yaraları da sarılıyor. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde sarsıntıdan en fazla etkilenen bölgelerden Yukarıköy'de incelemelerde bulundu.

"BU MİLLET GÜÇLÜ BİR MİLLETTİR"

1960 darbesi yapıldı, 80 yapıldı, 28 Şubat yapıldı, 27 Nisan yapıldı, 15 Temmuz yapıldı, hiçbirisine şiddetle karşı koymadık. Allah'a şükürler olsun, oyla, sandıkla, hür irademizle Türkiye'yi bugünlere getirdik. Bu millet, büyük bir millettir. Bu millet, güçlü bir millettir. Hedefleri olan bir millettir. 

"BU SİSTEM BABA İLE OĞLU KARŞI KARŞIYA GETİRİR"

Bu sistem baba ile oğlu karşı karşıya getirir. Bir köyde iki muhtar olmuyor. Ne kadar yetkilerini ayırırsanız ayırın, isterseniz can parçanızı getirin, belli bir müddet sonra şeytanları, generalleri devreye girer. Bırakın başka partilerden olmasını, aynı siyasi partilerde de bu böyledir. Bizim kavgayla uğraşacak zamanımız mı var? Yoksa süratle ileriye gidecek bir hedefimiz mi var? Kim ne derse desin dünyanın en büyük 10 devletinden birisi olacağız. Diyorlar ki 'Parlamento güçlü olmayacak.' Tam tersi parlamento çok güçlü olacak. Yürütme kendi işini yapacak. Cumhurbaşkanı sistemi tek kelimeyle millet sistemidir."