BIST 9.652
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,66
HABER /  GÜNCEL

Bakan Şimşek bu sonucu bekliyordu

İşsizlik oranlarında gerileme sevinç yarattı. Bakan Şimşek işsizlik oranlarıyla ilgili şu açıklamayı yaptı

Abone ol

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, düşen işsizlik oranlarının kendileri için sürpriz olmadığını ifade ederek, "Türkiye hızlı büyüme patikasında yoluna devam etmektedir" dedi.

Bakan Şimşek, Sheraton Otel'de katıldığı Dünya Bankası Türkiye Ofisi ile birlikte düzenlenen ''İç Denetim Koordinasyon Kurulu Modern Kamu Yönetiminde İç Denetim Fonksiyonunun Rolü'' konulu konferansın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bakan Şimşek, işsizlik oranının 14.4'den 13.7'ye düşmesinin hatırlatılması üzerine, "Türkiye ekonomisi hızlı büyüme sürecine girdi. Buda doğal olarak işsizlik oranının aşağıya düşürüyor. Bunu daha da aşağıya düşürmek için elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye hızlı büyüme patikasında yoluna devam etmektedir. Açıklanan rakamlar bizim için sürpriz değil. Daha da düşmeye devam edecektir" dedi.

Bütçe performansının da beklenenden iyi olduğunu belirten Bakan Şimşek, "Performansımızın yükselmesi gelirlerin artışından kaynaklanıyor. Harcamalarımız da kontrol altına aldık. Ancak rehavete kapılmıyoruz. Disiplinli bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Ortaya konan hedeflere ulaşmak istiyoruz" dedi.