BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.423,52
HABER /  DÜNYA

Bakan Şahin'den atma açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 2014 Nisan ayında yapılacak Engelli Memur Seçme Sınavı’na (EMSS) kadar bir atamanın yapılmayacağını söyledi.

Abone ol

BİTLİS ziyareti sonrası Ankara’ya dönmek Batman havaalanına gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Batman Valisi Yılmaz Arslan, AK Parti il Başkanı Murat Güneştekin ve Çocuk Esirgeme Kurumunda kalan kız çocukları tarafından karşılandı.

Çocuklarla yakından ilgilenen Bakan Şahin VİP’e geçerek soruları yanıtladı. Engelli atamalarıyla ilgili Bakan Şahin, 2014 Nisan ayında yapılacak sınav öncesinde 3. atamanın yapılmayacağı ve 2014 Nisan ayında yapılacak sınav için hazırlıkların sürdüğünü söyledi. Şu anda açık kadrolarla ilgili bütün boş kadroları dolduracak bir çalışma yaptıklarını söyleyen Bakan Şahin, 2014 yılında yapılacak sınav için yerel yönetimlerde, üniversitelerde kamuda hangi bakanlıkta ne kadar açık varsa topladıklarını ve toplam sayılardan sonra kamuya alınacak engelli sayısının belli olacağını söyledi.

SINAV İKİ YIL GEÇERLİ OLACAK

2014 Nisan ayında yapılacak olan EMSS’nin 2 yıl geçerli olacağını belirten Bakan Şahin, “Yine kategorize edeceğiz. Bedensel engelli, görme engelli, zihinsel engelli, işitme engelliler kendi içinde sınav olacak. Geçen sene 60 bin engellimiz sınava girmişti. Yine yüksek bir talep var. Kadroları dolduracağız” dedi.

Engellilerin özel sektörde istihdamı için yani bir çalışma içinde olduklarını ifade eden Bakan Şahin, “Şu anda engelli istihdamı ile ilgili özel sektörün önünü rahatlatacak yeni bir çalışma yapıyoruz. Plan bütçede bekleyen bir yasamız var. Şuan plan bütçe alt komisyonuna sevk ettik. Hem korumalı iş yerlerine teşvik ediyoruz. İndirimler var, teşvik sistemi var hem de özel sektörde yüzde 3’ün üzerinde engeli çalıştırmak istiyorsa engellinin veriminden memnunsa bunları da çalıştıracak şekilde iş vereni cazibe hale getirecek kazandıracak bir alt yapı bir teşvik sistemi hayata geçiriyoruz. Özel sektördeki engelli çalışan sayımı şu anda 98 bine ulaştı. Oradaki yüzde üçlük kontenjanını da o şekilde dolduracak bir alt yapı oluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.