BIST 9.782
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.433,04
HABER /  POLİTİKA

Bakan Şahin: Yakında taburcu

Adalet Bakanı Şahin, Hacettepe Üniversitesi'nde tedavi gören Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı ziyaret etti.

Abone ol

Bakan Şahin, hastane çıkışında gazetecilerin soruları üzerine ''Kemal beyi gayet iyi gördüm. Tabii en büyük şikayetlerinden birisi şekerinin yüksek olmasıydı. 'Şekerinin normal seviyeye geldiğini' kendileri bana ifade etti'' dedi.

Doktorların Unakıtan'a iki faklı önerisi olduğunu belirten Şahin, bunlardan birini tercih etme noktasında değerlendirdirmelerde bulunduğunu söyledi.

Kişisel kanaatinin, Unakıtan'ın çok yakında taburcu edileceği yönünde olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
''Kendisi bana ne gün taburcu olacağına ilişkin bir tarih vermedi, ama çok yakın bir zamanda taburcu olur. Sadece ameliyat önerilmiyor kendisi için, başka öneriler de var. Kendisi, eşi bir değerlendirme yapıyorlar. Benim kanaatimi da sordu, ben de samimi olarak kanaatimi ona ifade ettim. Hastanede uygulanan bir takım tedavi yöntemleriyle şekeri normal seviyeye getirildi. Bu durum kendisinde ciddi bir rahatlama sağladı. Damarlarıyla ilgili anjiyo sonucu elde edilen verilere göre doktorları iki farklı alternatifi kendisine sundular, bunlardan birini tercih edecekler. Önerilerden birisi ameliyat, diğeri de stent olabilir. Ben doktor değilim, aldığım izlenimi paylaşıyorum. Bu konuda söz söylemeye yetkili olan doktorlarıdır.''

''Unakıtan'ın beyin damarlarında tıkanıklık olduğuna ilişkin bir iddianın ortaya atıldığının'' belirtilmesi üzerine Şahin, ''Öyle ciddi bir sorun yok. Kendisinden böyle bir bilgi almadım. Önce doktorlar tarafından kendisine böyle bir bulgu ifade edilmiş, ama bunun üzerinde fazla durulmamış. Daha doğrusu, üzerinde durulmaya değer görülmemiş. Böyle bir bulgu ifade eden emareye rastlanılmadığı doktorlar tarafından kendisine ifade edilmiş'' dedi.
Şahin, ''Ahsen Hanım'ın bir iddiası vardı, 'Kemal Unakıtan sahte isimle yatıyor' diyordu. Bu konuda bilginiz var mı?'' sorusuna da ''Böyle bir şeyi duymadım. Sizden duyuyorum. Ahsen Hanım espri yapmış olacak. Kendisini çalışma temposuna uygun yapıda gördüm. Hatta kendisi 'benim bir şeyim yok niye burada duruyorum' şeklinde konuştu, ama doktorları ne derse onu yapacak'' karşılığını verdi.