BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  GÜNCEL

Bakan Şahin o askeri anlattı

Üşüyen PKK'lıya parkasını veren askerin şehit olmasıyla ilgili konuşan Bakan Şahin'in hedefinde PKK'ya destek çıkan çevreler vardı.

Abone ol

''Bunun yorumunu ben aziz milletimize bırakıyorum'' diyen Şahin, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, olayı PKK'yı şirin göstermek isteyen çevrelere ithaf etti.

Şahin, Bursa Valisi Şahabettin Harput'u ziyaretinin ardından valilik çıkışında, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bingöl'ün Genç ilçesinde çıkan çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Kemal Özdoğan'ın (28) şehit olmasına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Şahin, şöyle konuştu:

''24 Nisan Salı günü Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında iki jandarma ve bir geçici köy korucumuzu şehit verdik. Terör örgütü militanlarıyla girdikleri çatışmada arkadaşlarımız şehit oldu. Bunlardan Uzman Çavuş Kemal Özdoğan, Allah rahmet eylesin ona ve bütün şehitlerimize, 8 Aralık 2011 tarihinde Bingöl Karlıova kırsalında terör grubuyla yaşadıkları sıcak temas sırasında, bir terör örgütü elemanının ölü, 7'sinin de sağ ele geçirilmesinde görev alan bir askerimiz. 7 sağ terör elemanının içinde genç yaşta kandırılmış fakir bir halk çocuğu vardı, diğerleri gibi. 'Üşüyorum ağabey' demişti kendisine. Kemal kardeşimiz de 8 Aralık kış şartlarında üzerindeki parkasını çıkartmış ve sağ ele geçirilen 7 teröristten çocuk yaşta olanına parkasını giydirmişti.''

''Bunun yorumunu ben aziz milletimize bırakıyorum'' diyen Şahin, ''Bu bilgiyi, ibretlik olayı da her iki olayı da terör örgütünün ülkemizde yapmak istediği bölme faaliyeti karşısında halen örgütün ve örgütü kullanan merkezlerin amacının ne olduğu konusunda farklı yorumlar yapmaya devam eden bir kısım siyasetçi ve bir kısım büyük yazar ve düşünürlere ithaf etmek istiyorum'' ifadesini kullandı.