BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

Bakan Pakdemirli'den soğan açıklaması 'Takipteyiz'

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, soğan ve patateslerin depoda tutulmasına ilişkin konuştu. Pakdemirli "Soğan, senede iki defa hasadı yapılan bir ürün, soğanla ilgili çok büyük kriz görmemekle beraber, fırsatçıları da takip ediyor olacağız." dedi.

Abone ol

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) arasında birlik merkezinde düzenlenen iş birliği protokolü imza törenine katıldı.

 Tarımın meteorolojisiz düşünülemeyeceğinin altını çizen Pakdemirli, protokol sayesinde çiftçilere meteorolojik uyarılara ilişkin SMS gönderileceğini söyledi.

Pakdemirli, gazetecilerin, iklim koşulları nedeniyle soğanların zarar gördüğü ve rekolte kaybı olduğu yönündeki sorusu üzerine, "Durumu hassasiyetle inceliyoruz. Soğanın depolarda çürüdüğüne dair emareler var ama bununla beraber bu fiyatların artışından faydalanmaya çalışan stokçular da var. Bu işi denge içinde götürmek zorundayız. Soğan, senede iki defa hasadı yapılan bir ürün, bahara doğru tekrar hasat olacak. Soğanla ilgili çok büyük kriz görmemekle beraber, fırsatçıları da takip ediyor olacağız." dedi.