BIST 9.770
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.431,22
HABER /  GÜNCEL

Bakan oğulları böyle gözaltına alındı

İstanbul'dan başlayan ve Ankara'ya kadar uzanan operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı.

Abone ol
Türkiye'yi sarsan rüşve ve yolsuzluk operasyonunun Ankara ayağındaki sır perdesi aralanıyor. İddialara göre İstanbul'dan yola çıkan polisler sabah saatlerinde Ankara'ya gelerek, ellerindeki gözaltı kararırı gösterdi. Yine aynı iddiala göre İstanbul'dan gelen ekip, Ankara'da bu konuda hiç kimseye bilgi vermedi.
 
Soruşturmayı yürüten İstanbul Emniyeti Organize ve Mali Şube müdürlüklerine bağlı ekipler operasyonun Ankara ayağında gözaltına alınacak kişilere ilişkin gözaltı kararlarıyla saat 02.00'de İstanbul'dan başkente gelmek üzere yola çıktı. Ekipler, saat 05.00-05.30 sıralarında Ankara'ya geldi. Başkente gelen İstanbul polisi, ilk olarak Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Ekipler, burada savcılığın verdiği gözaltı kararını Ankara Emniyeti Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerine iletti.

BEŞ ADRESE EŞ ZAMANLI BASKIN

Ankara ve İstanbul polisi daha sonra belirlenen adreslere operasyon yapmak için yola çıktı. Ekipler belirlenen beş adrese yapılan eş zamanlı operasyonda Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Çağlayan'ın özel kalem müdürleri M.B.K. ve O.K. ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın danışmanı S.S. ve Çevre Şehircilik Bakanlığı'nda genel müdür olarak görev yapan M.A.K.'yı, gözaltına aldı.
 
GÖZALTILAR BAŞLIYOR
 
İstanbul ve Ankara polisi başkentte düzenlediği operasyonlar öncesi herhangi bir kurum ya da yetkili ile irtibat kurmadı. Ekipler ellerindeki gözaltı kararlarına dayanarak gözaltı işlemlerini gerçekleştirdi. İstanbul'dan gelen ekiplerin Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'den operasyon öncesinde izin aldığı, ancak kimi gözaltına alacaklarına yönelik bilgi vermediği iddialarının da gerçeği yansıtmadığı bildirildi.
 
ANKARA VALİLİĞİ YALANLADI
 
Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada da, "İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri görevli polislerinin Ankara Valisinden izin istediğine yönelik haberde üretilen senaryonun esasen idari usul ve esaslara uygun olmadığı görülmektedir. Başka illerden gelen polis amir veya memurlarının İl valileri ile görüşmesi uygulaması Türk İdari Hukuku teamüllerine uygun bulunmamaktadır. İl valilerinin asayiş ve bu benzeri olaylarla ilgili olarak muhatabı sadece İl Emniyet Müdürleri olup iş bu haber; yalan, yanlış ve gerçeklerle bağdaşmamaktadır" denildi.