BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.425,32
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan odasında böcek araması! Çok vahim!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazısı, odasında yapılan böcek aramalarına ilişkin açıklama yaptı.

Abone ol

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, odasında böcek taraması yaptırdığını ancak aramayı yapan kişilerden dahi şüphe ettiğini açıkladı. Yazıcı yaşadığı durumu "çok vahim" olarak nitelendirdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, NTV'de yayınlanan Özel Röportaj programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yazıcı, odasında böcek taraması yaptırdığını ama yaptırdığını insanlardan da şüphe ettiğini, bunun çok vahim bir durum olduğunu söyledi. Twitter'ı da bir otobana benzeten Yazıcı, "Adam geliyor otobanda kaza yapıyor, 'kaldır' diyoruz aracı, kaldırmıyor. Bu güvenliği ihlal etmektir" dedi.

Yazıcı'nın konuşmasından öne çıkanlar bölümler şöyle:

"Aralık ayından bu yana Türkiye'de yaşanan bu süreç kimsenin hak etmediği bir süreç, bunun bir proje olduğu zaten çok açık. O kadar vahim bir şey ki Türk milletinin ve partimizin çok hassas olduğu dosyalar üzerinden oluşturulan yolsuzluk iddiaları siyaset mühendisliğidir, vesayetçi anlayıştır. Namluyu çevirmişler, hedefe de başbakanı oturtmuşlar, bunun kabul edimesi mümkün değil. Bu nedenle 30 Mart seçimleri son derece önemli. Bu olayların Türkiye'ye nede kadar zarar verdiği önemli.

Türkiye'de her şeye hükmetmek, belirleyicisi olmak istiyorlar. Türkiye'nin yönetimine etkin konumla üstelenerek Türkiye'yi şekillendirmek amaç. Bir hakimieyet, vesayet hedefi var. Montajlar kullanıldı, derleyip toparladılar. Çünkü teknoloji çok hızlı, gerçek olanlar vardır ya da yoktur, bu da yargı sayesinde ortaya çıkacak.

KUL HAKKI İHLALİDİR

Kişinin özelini, görüntülerini veya konuşmalarının paylaşılması kul hakkı ihlalidir. Bu Allah katında da kabul edilemez. Bunları paylaşmak casusluktur.

Benim de dinlemem muhtemeldir. Yeni bakanlık binasında böcek taraması yaptırdım, yok dediler ama tarama yaptırmak içinde getirttiğiniz ekipler de ne yapar kimbilir? Her şeyden kuşku eder hale geliyorsunuz, bu vahim bir durum. Ben bir şeyden korkmuyorum gibi şeyler demek de doğru değil. Ceza hukunda teknik takibin şartları vardır. Teknik takipte delilden faile gitmeye yarayacak önemli unsurlar vardır.

Türkiye seçim hukuku bakımından çok deneyimli, lokalde eleştirilecek uygulamaları olabilir. Orada kamu görevlilieri oluyor, sandık görevlileri oluyor. Ama Trabzon'da başbakanımız bir örnek vardı, bizim genel merkezden arıyormuş gibi konuşup, sandıktaki göreviniz iptal edildi diyorlarmış, ama bunu da bşarıya ulaşacağını çok sanmıyorum.

PROSEDÜR BELLİDİR

4 bakanın yargılanma prosedürü bellidir, yasalar, iç tüzük açık. Hukusal kalması gereken bu iddialara siyasi bir kılıf giydirilmeye çalışıldı. Hukusal konuya siyasi kılıf olmaz.

Sosyal medyanın mecraları var, Twitter, Facebook, Google. Bunlar sosyal medyadaki otobanlardır, adam geliyor otobanda kaza yapıyor, kaldır diyoruz aracı, kaldırmıyor. Bu da güvenliği ihlal etmektir. Benim adıma da sahte hesaplar var veya size hakaret ediyor. Siz bunun önlenmesini istitorsunuz. Dünyada uygulamalar böyledir, Amerika'da Partis'te karşılar, ama Türkiye'de karşılamıyor. O zaman TİB kanunun verdiği yetkiyi kullanarak, 'Burada kaza var, yaralı var, yol kapandı, bunu kaldır buradan' diyor. Yolu kapatmıyor ki trafiği durduruyor. Yolu kapatmak mümkün değil ki"