BIST 9.459
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.497,98
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Nihat Ergün Kocaeli'de!

Bakan Nihat Ergün, Kocaeli'nde partililerle paylaştı.

Abone ol
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli'de partililerle bayramlaştı.
Partisinin Darıca ve Gebze ilçe teşkilatlarınca düzenlenen bayramlaşma programına katılan Ergün, burada yaptığı konuşmada, Kurban ve Ramazan bayramları ile kandil günlerine millet olarak sahip çıktıklarını söyledi.

Bayramlaşmada konuşan Ergün, ''Birbirini arıyor insanlar. Mesaj çekiyorlar. Bunlar insanlar arasında selamlaşmaya, huzura ve hatır sormaya vesile oluyor. Bunları yaşatmamız lazım. Biz bu manevi değerleri yaşatmak ve güçlü tutmak zorundayız'' şeklinde konuştu.
 
Ergün, Türkiye demokrasisinin, 10 yıl öncesine göre çok daha iyi konumda olduğunu anlatarak, Türkiye'nin, bugün bir hukuk devleti ve insanların hak ve hukukuna çok daha riayet eder hale geldiğini kaydetti.
 
Bakan Ergün, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
''Milletvekilleri hapishanede diyorlar. Milletvekilleri meclisten tutulup hapishaneye mi konuldu? Böyle bir ayıp yapıldı geçmişte. Milletvekilleri, meclisten yaka paça alınıp hapishaneye götürüldü. Ama siz ne yaptınız şimdi? Hapishanedeki adamları, üstelik de hükümeti devirmeye teşebbüsten yargılanan, darbeye teşebbüsten yargılanan hapishanedeki tutuklu adamları oradan kurtarmak için aday gösterdiniz. Siyasi partiler bunun vasıtası mı? Siyasi partiler, hapishaneden adam çıkarma aracı mı, demokrasiyi ortadan kaldırmayı planlayanları aklama yeri mi?'' 
 
Ergün, terörün Türkiye'nin ilerlemesinde en büyük engellerden biri olduğunu belirterek, hükümetin bu engeli de ortadan kaldırarak 2023 vizyonuna ulaşacağını bildirdi.