BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bakan müjdeyi verdi ücretsiz verilecek

Orman ve Su İşleri̇ Bakanlığı, orman yangınlarına erken müdahale için bu yıl 302 su tankeri̇ni̇ köylülere ücretsiz verecek.

Abone ol

Bakan Eroğlu,yaptığı açıklamada, Orman Genel Müdürlüğünün orman yangınlarıyla mücadele çerçevesinde önlemler almaya devam ettiğini söyledi.

Orman yangınlarına erken müdahale için bu yıl 302 su tankeri̇ni̇n köylülere ücretsiz dağıtılacağını bildiren Eroğlu, amaçlarının olası yangına erken müdahaleyi sağlamak olduğunu vurguladı.

Yangınlarda ilk müdahalenin çok önem taşıdığını anlatan Eroğlu, "Bu müdahaleyi ne kadar erken yaparsanız, zarar o kadar az olacaktır. Bu tankerler sayesinde, yangın ekiplerimiz olay mahalline ulaşıncaya kadar oradaki vatandaşlarımız yangına anında müdahale edebilecek. Belki de gelecek ekibe iş bile kalmayacak." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yangınla mücadele konusunda, aynı iklim kuşağında bulunduğu Akdeniz ülkelerine göre daha başarılı olduğuna dikkati çeken Eroğlu, şunları kaydetti:

"Orman yangınlarına karşı son teknolojiyi kullanıyoruz. İlk müdahale süresini 15 dakikaya kadar indirdik. Bu süreyi daha da azaltmak için çabalarımız sürüyor. Özellikle arazi şartlarından dolayı müdahale süresinin uzama ihtimalinin olduğu yerlerde, bu tankerlerle oradaki vatandaşlarımız ilk müdahaleyi yapacak."

EV, TARLA VE ANIZ YANGINLARI İÇİN DE KULLANILABİLECEK

Bakan Eroğlu, orman köylülerine dağıtılan tankerlerle tazyikli su sıkılabildiğini belirtti.

Tankerlerin, traktörlerin kuyruk mili aracılığıyla suyu pompalayabildiğini ifade eden Eroğlu, "Yaklaşık 25 metre tazyikle su sıkan bu tankerler, sadece orman yangınları için değil ev, tarla, bahçe ve anız yangınları gibi durumlarda da kullanılabilecek." dedi.

Su tankerlerini her bölgeye dağıttıklarını kaydeden Eroğlu, "2016 sonuna kadar bin 913 tankerin dağıtımını gerçekleştirdik. Bu yıl da tankerlerden bir kısmını dağıttık. Bu tankerlerin ortalama maliyetinin yaklaşık 9 bin lira olduğu düşünülürse, bugüne kadar dağıtılan tankerlerin yatırım bedeli yaklaşık 20 milyon lirayı buluyor." bilgisini verdi.