BIST 9.801
DOLAR 32,49
EURO 34,94
ALTIN 2.430,58
HABER /  GÜNCEL

Bakan müjdeyi verdi Fikirtepe ne zaman bitecek?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, birçok sorun nedeniyle tamamen durma noktasına gelen kentsel dönüşümün en büyük ve simge projesi İstanbul Fikirtepe'nin iki yıl içinde tamamlanacağının müjdesini verdi.

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümün en büyük ve simge projesi olan İstanbul Fikirtepe'de çalışmaların hızlandırılması için harekete geçtiklerini, projenin iki yıl içinde tamamlanacağını belirterek, "Fikirtepe'de vatandaş, arsa sahipleri ve müteahhitler mağdur olmayacak." dedi.

FİKİRTEPE PLANINI İNTERHETHABER'E AÇIKLAMIŞTI

İnternethaber Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık ve İnternethaber yazarı Süleyman Özışık'a verdiği özel röportajda "Fikirtepe gibi bir yerde Kadıköy’ün merkezinde bu proje kalmış, orada duruyor. Bir gücün herhalde devreye girmesi lazım, kamu gücü girmezse tıkanan yerde işler çözülmez. Şimdi ben buraya, bu tür tıkanmış yerlerde kamu gücüyle girmeyi düşünüyorum" diyen Özhaseki, Fikirtepe için harekete geçti.

4 YILDAN FAZLADIR SÜREN BİR PROJE AMA...

Bakan Özhaseki, Fikirtepe'de 4 yıldan fazladır süren kentsel dönüşüm sürecinin hızlandırılması talimatını verdiğini belirterek, bu kapsamda geçtiğimiz günlerde İstanbul'da, Fikirtepe Platformu yetkilileri ile bir araya geldiğini ifade etti. 

Kentsel dönüşüm sürecine yönelik incelemelerde de bulunduğunu kaydeden Özhaseki, Fikirtepe'deki sorunların çözümü için harekete geçtiklerini bildirdi.

BAKANLIK'TA FİKİRTEPE İÇİN ÖZEL GRUP KURULDU

Bölgedeki sorunların en süratli biçimde çözülmesi amacıyla çalışma başlattıklarını ve bunun için bakanlıkta bir grup kurduklarını aktaran Özhaseki, bakanlık olarak üzerilerine düşeni yapacaklarını ama bu süreçte müteahhit, vatandaş ve arsa sahiplerinin de iyi niyetli davranması gerektiğini vurguladı. 

ORADA AMACIMIZ ÜZÜM YEMEK, BAĞCIYI DÖVMEK DEĞİL

"Bakanlık olarak Fikirtepe'deki sürece müdahale edeceğiz" diyen Özhaseki, bu çalışmadaki asıl amacın "Bağcı dövmek değil, üzüm yemek" olduğunu ifade ederek, projenin iki yıl içerisinde tamamlanacağının müjdesini verdi.

MALİ SIKINTI ÇEKEN MÜTEAHHİTLERDEN DEVRALACAĞIZ

Özhaseki, "Fikirtepe'yi ayağa kaldırmak için uğraşıyoruz. Fikirtepe'yi çözmek için bir grup kurduk. Arkadaşlarımız bu konuda detaylı çalışma yapıyorlar. Eğer bir adada üçte iki çoğunluğa ulaşan müteahhit varsa harekete geçmesi gerekir. Üçte iki çoğunluğa ulaşamayan ya da mali sıkıntı çeken müteahhitler isterlerse, haklarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak devralacağız. Fikirtepe'de vatandaş, arsa sahipleri ve müteahhitler mağdur olmayacak. Bölgedeki anlaşmazlıkların önüne geçtikten sonra hızlı bir şekilde altyapı sorunlarını çözeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.