BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.335,50
HABER /  GÜNCEL

Bakan müjdeyi verdi! 2018'den önce açılacak

Bakan Arslan, dünyanın en uzun ikinci tüneli olması planlanan Ovit Tüneli'ndeki çalışmaların hızlandırıldığını açıkladı. Arslan, tünelin 2018'e kalmadan yıl sonunda hizmete açılacağını ifade etti.

Abone ol

İnşa edildiğinde Türkiye'nin en uzun, dünyanın ise en uzun ikinci tüneli olması planlanan Ovit Tüneli için çalışmalar sürüyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ovit Tüneli'nin 2018'e kalmadan yıl sonunda hizmete açılacağını belirtti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin kuzeyi ile güneyini birbirine bağlayacak koridorlardan biri olan Ovit Tüneli hakkında bilgi verdi.

2018'E KALMADAN AÇILACAK

Rize'nin İkizdere ilçesi yakınlarındaki 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı sürdürülen Ovit Tüneli'nin stratejik önemine işaret eden Arslan, "Ülkemizin kuzeyiyle güneyini birbirine bağlayacak 18 koridordan biri olan tünelde çalışmalar hızlandı. Ovit Tüneli'ni 2018'e kalmadan yıl sonunda hizmete açacağız." diye konuştu.

ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRACAK

Dünyanın en uzun ikinci tüneli olacak Ovit'in 14 bin 200 metrelik güzergahı ve devamında Kop Tüneli ile Erzincan'a ulaşımı kolaylaştıracağını anlatan Arslan, tünelin Erzurum'un İspir ilçesi üzerindeki tünellerle Erzurum'a, Gümüşhane üzerinden Trabzon'a ve Erzincan'a bağlanacağını bildirdi.