BIST 9.055
DOLAR 32,31
EURO 35,10
ALTIN 2.292,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Müezzinoğlu'ndan TC tepkisi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ''Türkiye Cumhuriyeti'ni bunlarla tartışılır hale getirmeyiz. Logomuzun altına da T.C'yi koyduk. Tartışılacak bir konu yok" dedi.

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, son günlerde tartışma konusu olan kamu hastanelerindeki "TC" ibaresi ve "süt bankası" ile ilgili soruları cevaplandırdı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BALGÖÇ) İzmir Şubesi'ni ziyaret etti.

Dernek yöneticileri ve üyeleri tarafından karşılanan Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, Balkan göçmenlerinin son 100-150 yılın en ağır bedellerini ödeyen, en insanlık dışı muamelelere maruz kalan insanlar olduğunu ifade etti.
Balkan insanının, insani değerleri merkeze alan, milli duruşunu hiç kaybetmeyen, kendi değerlerinden onur ve gurur duyan bir köken ve genden geldiğini dile getiren Müezzinoğlu, Balkan göçmenlerinin yaşadıkları sorunlarının çözümü noktasında birlikte hareket etmenin önemine işaret etti.

Müezzinoğlu, 75 milyon insanın birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Daha öncelere baktığımız zaman o bizim zorla bıraktığımız, gittiğimiz coğrafyaların 20 misli büyüklükte bir coğrafyada, bu milletin değerleri 400-500 yıl dünyaya medeniyet sunmuş. Hiç kimsenin inancıyla uğraşmadan, hiç kimsenin kimliği ile uğraşmadan ama herkesin huzur içinde, barış içinde yaşama arzusunu, 400 yıl barış, adalet, hoşgörü ve birlik beraberlik içinde yaşamasını başaran bir anlayışı, yine bu millet dünyaya zenginlik olarak sunacaktır. Ne olur birbirinizi daha çok sevin, birlikte güçlü olmayı başarın, birlikte bir mücadeleyi daha güçlü yapabileceğinize inanın."

Bulgaristan seçimlerine katılın çağrısı

Mehmet Müezzinoğlu, hükümet olarak tarihi bağları bulunan coğrafyalarla yakından ilgilendiklerini, Balkanlar'a da karış karış gitmeye, orada yaşayan soydaşların sorunlarına çözüm getirmeye çalıştıklarını söyledi.
Sorunların tamamını çözemeseler de bugün için gerek Yunanistan gerekse Bulgaristan'daki durumun eskisine göre çok daha iyi olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, bu nokta da Türkiye'de çifte vatandaş olarak yaşayan Bulgaristan göçmenlerine 12 Mayıs'ta yapılacak seçimlere, ne pahasına olursa olsun sandığa giderek katılmaları çağrısında bulundu.

''Logomuzun altına T.C.'yi koyduk''

"Bakanlık yazışmalarının hiçbirinde T.C. kaldırılmamıştır” diyen Müezzinoğlu, şöyle devam etti:
"Yalnızca kurumsal çalışmalar sonucunda 25 Ekim tarihli genelgede logo değişikliğinin altındaki T.C. ibaresinde sağlık bakanlığı bırakılmış ama yan tarafında da Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı yazıyor. Ondan sonraki kurumsal yapıda Halk Sağlığı Kurumu, Kamu Hastaneleri Kurumunun başında Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı yazıldıktan sonra tekrar Türkiye Cumhuriyeti Halk Sağlığı Kurumu, Türkiye Cumhuriyeti Kamu Hastaneleri Kurumu yazmaya gerek yok. Başta Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı var. Ondan sonra kurumların altında da yazılmasına gerek yok denmiş. 25 Ekim 2012'de yapılan bir hadise bir haftadır gündeme getiriliyorsa bu Türkiye'nin gündemini farklı yere çekme amacı olanlara bir fırsattır. Bu fırsatı kimseye vermeyiz. Artı, Türkiye Cumhuriyetini de bunlarla tartışılır hale getirmeyiz. Logomuzun altına da T.C'yi koyduk. Dolayısıyla tartışılacak bir konu yok.”

''Süt merkezleri kurulmasıyla ilgili yasa Mayıs'ta Meclis'e geliyor''

Müezzinoğlu, "Süt anneliği merkezlerini hastanelerimizde kurmakla ilgili kanun çalışmalarını yapıyoruz. Mayıs ayında hükümete ve meclise getirmeyi planlıyoruz. Meclis kapanmadan bu dönemde de yasalaşması çalışmaları devam edecek" dedi.