BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,16
ALTIN 2.323,52
HABER /  POLİTİKA

Bakan Lütfi Elvan'dan flaş ASELSAN intiharları açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Yüzlerce şirketimiz var, neden ASELSAN?" diye sordu.

Abone ol

ASELSAN mühendisi Erdem Uğur'un intiharının ardından kurumda gerçekleşen şüpheli ölümlerin artmasının ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan çok kritik bir açıklama yaptı.

Elvan, ASELSAN'da intiharların artmasına ilişkin açıklamasında, kurumda ciddi sorunların olduğunu belirtti ve "Yüzlerce şirketimiz var, neden ASELSAN?" diye sordu. 

Habertürk 'e konuşan Elvan, ASELSAN'daki şüpheli ölümlerin kapsamlı olarak araştırılması gerektiğini söyledi.

"NEDEN ASLELSAN?"

"Neden ASELSAN? Benim kafama takılan soru bu. Ve bunların hepsine neden intihar deniyor? Buna anlam vermek mümkün değil. ASELSAN'ın diğer kurumlarımızdan bir farkı mı var? Türkiye'de onlarca, yüzlerce kuruluşumuz, şirketimiz var. Bu şirketlerimizde olmuyor da, neden ASELSAN'da oluyor? Kafamızda elbette ciddi bir soru işareti var. Bu konu geçmişte intihar ettiği söylenenler dahil çok kapsamlı, detaylı ince ayrıntılarıyla araştırılması gerektiğini düşünüyorum.

aselsan.jpgASELSAN KRİZİ 

Ankara Keçiören Adli Tıp Kurumu, ASELSAN mühendisi Erdem Uğur’un ölümüyle ilgili ön raporunu tamamladı.

Alkol ve uyuşturucu almadığı belirlenen mühendisin vücudunda darp izine rastlanmadı, “gaz zehirlenmesinden öldüğü” saptandı. Polis, Uğur’un yanında bulunan mutfak tüpünü 2 gün önce telefonla sipariş ettiğini belirledi, dosyaya “intihar” notu düştü ama ihtimalleri araştırmak için Uğur’un cep telefonu kayıtlarını da incelemeye aldı. Mühendisin cenazesi, otopsinin ardından toprağa verilmek üzere İzmir’e götürüldü. Uğur’un ailesi genç mühendisin kısa süre önce Ankara’da aldığı eve taşınmayı planladığını anlattı, olayın aydınlatılması için suç duyurusunda bulundu.

ERDEM UĞUR'UN ÖLÜMÜ ŞÜPHELİ MİDİR?

Uğur’un ölümünü Meclis’e taşıyan ve Başbakan Davutoğlu’na yönelik soru önergesinde, “Erdem Uğur’un ölümü şüpheli midir?” diye soran CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, kurumda daha önceki şüpheli ölümleri de hatırlatarak “Ölüm sebepleri nelerdir?” sorusuna da yanıt istedi. ASELSAN yetkilileri kurumda 5 bin kişinin çalıştığını ve 2007’den bu yana bir psikoloğun tam zamanlı görev yaptığını belirtiyor. Kurum içi spor ve sanat kulüpleriyle de personelin sosyalleşmesi hedefleniyor.

erdem-ugur-aselsan.jpg 

BTK DA İNCELEMİŞTİ

Aselsan’daki 4 ölüme ilişkin spekülasyonlar üzerine Başbakanlık Teftiş Kurulu (BTK) da inceleme yapmıştı. Kurul “intihar” sonucuna varmış ancak mühendislerin zihin kontrol yöntemiyle psikolojileri bozularak intihara sürüklenmiş olabilecekleri değerlendirmesine yer verilmişti.

erdem-ugur-aselsan-2.jpg

"OĞLUM GİBİ O ÇOCUĞU DA ÖLDÜRDÜLER"

2006’da aracında bilekleri ve boğazı kesilmiş olarak bulunan ASELSAN mühendisi Hüseyin Başbilen’in babası Vehbi Başbilen, “Oğlum gibi bu çocuğu da öldürdüler” dedi. Davalarının 8 yıldır sürdüğünü belirten Başbilen, “Bu çocukların her birinin ölüm şekli farklı. Ancak cinayete kurban gittiler. Dosya hâlâ açık. Bu olayı da intihar diye kapatacaklar” dedi.

 erdem-ugur-aselsan-intihar.jpg