BIST 9.691
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.492,27
HABER /  POLİTİKA

Bakan komisyona korumalarıyla girince...

AB Bakanı Egemen Bağış ile MHP'li vekil arasında 'koruma' polemiği

Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM ) Dışişleri Komisyonu’nda AB Bakanı Egemen Bağış ile MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan arasında silahlı koruma diyalogu yaşandı.

Komisyona silahlı korumaların gelmesini doğru bulmadığını söyleyen Oğan, "Korumalarınızın milletvekilleri ile aynı ortamda, burada bulunmasının yanlışlığını vurgulamak istiyorum" dedi. Oğan’ın bu sözleri üzerine Bakan Bağış, “Sayın Vekil, herhalde tedirgin oldu” diyerek korumaları uyardı.

Bunun üzerine bir koruma salondan ayrıldı.

AB Bakanı Egemen Bağış, Dışişleri Komisyonu üyelerini AB ile ilişkilerde son gelişmeler hakkında bilgilendirdi. Komisyonda, Bakan Egemen Bağış ile MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan arasında silahlı koruma diyalogu yaşandı. MHP’li Oğan, komisyona silahlı korumaların gelmesini ve milletvekilleri ile aynı ortamda bulunmasını doğru bulmadığını belirterek, “Bu açıdan korumalarınızın milletvekilleri ile aynı ortamda, görüşmeler sürerken, burada bulunmasının yanlışlığını vurgulamak istiyorum" dedi.

Bakan Bağış ise “Ben öyle bir şeyin farkında değildim. Var mı bizim koruma arkadaşlardan? Sayın Vekilim herhalde tedirgin oldu. O arkadaşlardan rica edeyim, ya silahlarını dışarı çıkarsınlar ya kendileri dışarı çıksınlar, eğer var ise” diye konuştu.

BAĞIŞ KONUŞTU KORUMA DIŞARI ÇIKTI

Bağış’ın sözlerinin ardından bir koruma dışarı çıktı. Tekrar söz alan MHP’li Oğan, “Sayın Bakan, ne sizden ne korumalarınızdan tedirgin olmayız. Gönlünüzü ferah tutun” ifadesini kullandı.

ÇOK ŞÜKÜR

Bunun üzerine Bakan Bağış, “Çok şükür” diyerek araya girdi. Oğan ise “Sadece bir yanlışı düzeltmek istiyorum. Her şeye illa laf yetiştirmek durumunda değilsiniz, Sayın Bakanım.” karşılığını verdi. Hemen akabinde Komisyon Başkanı, görüntü alan kameramanların istenmesi halinde dışarı çıkartılabileceğini belirtti. Bağış ise “Sayın Başbakanımızdan öğrendiğim çok güzel bir laf var, misafir ev sahibinin kuzusu. Sizin misafiriniziz. Siz ve arkadaşlarınızın kuralları ne ise uyarız” dedi. Komisyon daha sonra görüşmelere basına kapalı olarak devam etti.