BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,09
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Kılıç'tan müteahhite fırça

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, temel atma töreninde konuşma yaptığı sırada kürsünün yerinden çıkması ardından müteahhite fırça attı.

Abone ol

Bakan Kılıç, Samsun programı kapsamında Atakum İlçesi’ndeki Gençlik Merkezi’nin temel atma törenine katıldı.

Törenin açılış konuşması için kürsüye çıktığında ise Bakan Kılıç'a tahilsiz bir olay bekliyordu. Kürsü bir anda yerinden oynadı. Bunu gören Bakan Kılıç'ın müteahhite sözleri için sert oldu.

Bakan Kılıç, temel atma töreninde konuşma yaptığı sırada kürsünün yerinden çıkması ardından müteahhide, "Şöyle bir kürsüye dokundum yerinden fırladı. Senin yaptığın işi bu vesileyle iki kez kontrol edeceğim" diyerek konuşmasını sürdürdü.

ÇÖZÜM SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

Samsun’un Bafra İlçesi’nde katıldığı temel atma töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç , gündemle ilgili değerlendirmeler yaptı.

Kılıç, "Derdi olanlar, tasası olanlar, yüreği yananlar bu meselenin en kısa sürede çözüme kavuşturulmasını istiyor. Ama siyasetini teröre bağlayanlar, siyasetini şehit cenazelerindeki sloganlara bağlayanlar onlarda eylemleri meydanları radikalleşmeyi işaret ediyor. Bu millet kararını verdi. Çözüm sürecinde akla uygun, hukuka uygun, demokrasiye uygun milletin iradesine ve verdiği vekalete uygun olan bütün süreçler denenecektir" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, karayolu ile geldiği Samsun’un Bafra İlçesi’nde yapılacak Gençlik Merkezi’nin temel atma törenine katıldı. Bakan Kılıç’ı tören alanında sporcular karşıladı. Temel atma töreninde konuşma yapan Bakan Kılıç, "Biz gece gündüz sizin için çalışıyoruz. Tüm imkanları sizin için seferber ediyoruz. Sadece tesis yapmakla inşaatları yapmakla kalmıyor aynı zamanda memleketimizin her alandaki problemlerinin kalıcı çözümlere kavuşması için sıra dışı büyük önemli gayretler yürütüyoruz. Bir çözüm sürecinin içerisindeyiz. Türkiye’nin 30 yılı aşkın süredir büyük mücadele verdiği terör meselesini kalıcı bir çözüme kavuşturmak için anaların vicdanına danıştık. Babaların vicdanına danıştık. Topyekun toplumun nabzını tuttuk toplumsal vicdana danıştık ve nihayetinde bu yılda atılması gereken adımları atmak üzere devlet katında sağlam esaslı kararlar aldık. Kamuoyu araştırmalarında görüyoruz ki halkımızın yarıdan çok fazlası bizim arkamızda" diye konuştu.

MİLLET KARARINI VERDİ

Bakan Kılıç, derdi, tasası olanların yüreği yananların bu meselenin en kısa sürede çözüme kavuşturulmasını istediğini dile getirdi. Bakan Kılıç, "Ama siyasetini teröre bağlayanlar, siyasetini şehit cenazelerindeki sloganlara bağlayanlar, onlarda eylemleri meydanları radikalleşmeyi işaret ediyor. Bu milletin yüreği yandı yanacağı kadar. Anaların yüreği yanacağı kadar yandı. Artık milletin yüreğine yeni yangınlar ekmeye kimsenin hakkı yok. Artık kandan ve terörden beslenmeye kimsenin hakkı yok. Artık ’şehit cenazeleri gelse de şunları orada protesto etsek’ diye el ovuşturmaya hiç kimsenin hakkı yok. Bu millet kararını verdi. Çözüm sürecinde akla uygun, hukuka uygun, demokrasiye uygun, milletin iradesine ve verdiği vekalete uygun olan bütün süreçler denenecektir. Büyüklerimizin buyurduğu bir söz var; niyet hayr akıbet hayr. Biz bu yola hayırlı bir yolla çıktık, akıbetinin de hayr istikametinde tecelli edeceğine inanıyoruz. Bir yandan gençlerimizi yetiştirmeye ve onlara yeni bir gelecek kurmaya gayret ediyoruz, bir yandan da gençlerimizi yaşatmaya onlarla birlikte güçlü yarınları kurmaya gayret ediyoruz" dedi.

Bakan Suat Kılıç’ın konuşmasının ardından tesisin temel atma töreni gerçekleştirildi. Tören sonunda Bakan Kılıç, bakanlığı tarafından 6 model uçak gönderilen Bafra Havacılık Kulübü üyeleriyle görüştü. Bakan Kılıç, öğrencilerin üzerine ’Suat Kılıç- 1’ yazdığı model uçakla birlikte fotoğraf çektirdi.