BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Kılıç'tan Hollanda'ya tepki!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Deniz Baykal'ın Hollanda kararını değerlendirdi. Kılıç, "evet" propagandasına izin vermeyen Hollanda'nın "hayır" propagandasına ise izin verdiğini hatırlattı.

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Hollanda ve Almanya'da referandum etkinliklerine izin verilmemesiyle ilgili, "Sayın Deniz Baykal'ın gitmemiş olması önemli. Doğru karar vermiş. Yalnız ben başka bir yere takılıyorum. Neden 'Evet' fikrini ortaya koymuş olan bakan arkadaşımıza 'Salon yok' deniyor ama 'Hayır' duruşunu ortaya koymuş bir siyasiye 'Tamam buyur gel, salonda yap' diyor. Sizin çifte standardınızı da size göstereceğiz." dedi.

Kılıç, AK Parti Samsun Gençlik Kollarınca Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Genç Kürsü" programında "Cumhurbaşkanlığı Sistemi" konulu toplantıda gençlerle buluştu.

Sosyal medyada CHP Gençlik Kollarının bir araya gelerek "Hayır" masası kurduğuna işaret eden Kılıç, masadaki katılımcıların arasında 25 yaş altında gençlerin de olduğunu, buradakilerin kendilerine seçilme hakkının verilmesine "Hayır" dediğini belirtti.

"SİZİN ÇİFTE STANDARDINIZI DA SİZE GÖSTERECEĞİZ"

Kılıç, Almanya ve Hollanda'da referandum etkinliklerine izin verilmemesine de değinerek şunları söyledi:

"Hollanda Başbakanı bir açıklama yapmış demiş ki 'Türkiye'den gelecek olan siyasiler Hollanda'ya geldiklerinde halk oylamasıyla ilgili çalışma yapamazlar.' Nerede yapamazlar? 'Kamusal alanda yapamazlar.' Bakın biz demokrasi diyoruz, fikir özgürlüğü diyoruz, düşüncelerin ifadesi diyoruz. Avrupa değerlerinin bunun temelinde olduğunu söylüyoruz. Buyur Hollanda'nın Başbakanı... Ne diyor? 'Konuşamazsın' diyor. Göreceğiz bakalım, konuşabileceğiz mi, konuşamayacağız mı? Almanya'da iki bakanımıza karşı yapılan haksızlık ama bu arada Sayın Deniz Baykal'ın gitmemiş olması önemli. Kendisine izin verdiler. 'Hayır' kampanyasını yapabilmesi için Baykal da dedi ki 'Ben gitmiyorum.' Doğru karar vermiş. Yalnız ben başka bir yere takılıyorum. Neden açıkça 'Evet' fikrini ortaya koymuş olan bakan arkadaşımıza 'Sen burada siyasetle alakalı olarak halk oylamasıyla ilgili olarak fikrini söyleyemezsin, salon yok' deniyor ama 'Hayır' duruşunu ortaya koymuş ve bu noktada bir propaganda yapacağını beyan eden başka bir siyasi 'Tamam buyur gel, salonda yap' diyor. Sizin çifte standardınızı da size göstereceğiz."