BIST 9.059
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12
HABER /  MEDYA

Bakan Kılıç ile DW arasında röportaj krizi

Gençlik ve Spor Bakanı Aktif Çağatay Kılıç, Alman kanalı DW ile gerçekleştirdiği röportajın yayınlanmamasını istedi. Kanal yönetimi bu isteği kabul etmeyince bakanlık kasetlere el koydu.

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanı Aktif Çağatay Kılıç'ın Alman Deustsche Welle (DW) ile yaptığı röportaj krize neden oldu. Bakanlık, Almanya'da uygulanan "Authorization/Yetkilendirme" kuralının yerine getirilmesini istediği; ancak kanalın bunu kabul etmediğini duyurdu.

Bakan Kılıç önceki gün makamında DW Conflict Zone programının sorularını yanıtladı. Röportajda, 15 Temmuz darbe girişimi, görevden almalar, gözaltılar ile basına yönelik operasyonlar da gündeme geldi.

İddiaya göre röportaj tamamlandıktan sonra program ekibi Bakanlık

binasını terk etmek üzereyken Kılıç’ın basın danışmanı söyleşinin yayınlanmamasını ve kayıtların kendilerine teslim edilmesini istedi.

Röportaj krizi bugün DW Genel Müdürü Peter Limbourg’un yaptığı açıklamayla ortaya çıktı. Limbourg, “Bu Türkiye’deki basın özgürlüğünün bir kez daha apaçık şekilde ihlal edilmesi demektir. Bir bakanın rızasıyla söyleşi verdikten sonra sorular hoşuna gitmediği için söyleşinin yayınlanmasını bu şekilde önlemeye kalkışması kabul edilemez. Video kayıtlarımızın derhal teslim edilmesini talep ediyor ve atılabilecek hukuki adımları inceliyoruz” açıklamasını yaptı.

SPOR BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın Alman haber kuruluşu Deutsche Welle’ye (DW) verdiği söyleşinin video kayıtlarına bakanlık tarafından el konulduğu iddiaları yalanlandı.

Yazılı bir açıklama yapan Spor Bakanlığı, şu ifadeleri kullandı:

"Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’ın uluslararası bir medya kuruluşu ile yaptığı röportajla ilgili "Kayıtlara el konulduğu" ifadesi gerçeği yansıtmadığı için aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür.

Bant kaydı olarak gerçekleştirilen röportaj sırasında sunucu tarafından "Maksadını aşan ifadeler ve ithamlar" kullanılması üzerine ilgili televizyon yetkililerine söz konusu röportajın yayınlanmaması talebimiz iletilmiştir. Talebimiz üzerine Röportajın yayınlanmamasıyla ilgili tasarrufumuz, söz konusu medya kuruluşunun yayın merkezi olan ülkede hassasiyetle uygulanmakta olan "Authorization/Yetkilendirme" kuralının yerine getirilmesidir."