BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Bakan Işık'tan YPG armalı Rus askerlere tepki

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Rus askerlerinin terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan YPG'nin armasını takmasıyla ilgili konuştu.

Abone ol

Suriye'nin Afrin kentinde üs kuracakları tartışmaları süren Rus askerleri önceki gün Halep'te yapılan nevruz kutlamalarına katılarak, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG ve YPJ flamaları ile objektiflere poz vermişti.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Rus askerinin YPG arması takmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "maalesef bu görüntüler Türkiye'yi üzüyor. YPG, PKK'nın Suriye uzantısıdır. YPG ile Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya Federasyonu'nun hiçbir şekilde işbirliği yapmasını Türkiye olarak kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Alman şirketlerinin silah vermeme kararıyla ilgili ise Bakan Işık,  "Almanya'nın aklı selimle davranmasını bekleriz. Yani teröristlere silah temininde maalesef Alman silahlarını teröristlerin elinde görürken, Almanya'nın bunu görmezlikten gelip Türkiye'deki silah taleplerine karşı bir ambargo görüntüsü vermesini kabul etmeyiz" şeklinde konuştu