BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,12
ALTIN 2.299,10
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Bakan Işık'tan yerli otomobil için tarih

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ilk yerli otomobilin 2020 yılından önce yollarda olacağını söyledi.

Abone ol
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobil çalışmaları konusunda çok önemli mesafeler alındığını söyledi. bu ayın sonuna kadar üç adet prototipin üretilmiş olacağını ifade eden Işık, 2016 yılında da 30-40 aracı tüm mevsim, ilklim ve arazi koşullarında test etmek için üretileceğini açıkladı.
 
Körfez Yarış Pisti'nde 3-9 Ağustos tarihleri arasında yapılan Alternatif Enerjili Araç Yarışlarında dereceye giren okullar törenle kupa ve ödüllerine kavuştu. Ödül törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Metin Çeker ve yarışmaya katılan öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 
 
YERLİ OTOMOBİL İÇİN TARİH VERDİ
 
Geçen yıl yine Körfez Yarış Pistinde aynı yarışmayı düzenlediklerini söyleyen Bakan Işık, "Geçen yıl burada yerli otomobili yapacağız demiştik. Yerli otomobilin de içten yanmalı motorlar alanında değil elektrikli araç kategorisinde olacağını söylemiştik. Tam bir yıl geçti. Bugün geldiğimiz noktada çok çok önemli bir mesafe aldık. Bu ayın sonuna kadar üç tane prototipimiz üretilmiş olacak. Bir prototipimiz de yine bir ay kadar sonra istediğimiz değişiklikler ve modifikasyonlar yapılınca oda gelecek. 2016 yılında da 30-40 aracı tüm mevsim, ilklim ve arazi koşullarında test etmek için üreteceğiz" dedi. Bakan Işık konuşmasını söyle sürdürdü: 
 
"2020 ÖNCESİ TÜRK OTOMOBİLİ YOLLARDA OLACAK"
 
"2020'den önce de işallah bir Türk markasını dünya yollarına çıkarmış olacağız. Bu Türkiye açısından son derece önemli. Geleceğin teknolojilerinde yarışmanız için bir platformda olmanız gerekiyor. Artık Türkiye bu platforma sahip oluyor. Önümüzdeki dönemde otomobilde en fazla odaklanacak alan ar-ge alanı. Bugünki yarışma vesilesiyle gençlerimizin yoğunlaştığı alanlar geleceğin alanları. İnanıyorum ki bugün yarışan gençlerimiz, yarın Türkiye'de otomobilin üretiminde önemli roller alacaksınız. Bazılarınız otomotivin argesinde çalışacaksınız bazılarınızda kendi firmalarınızı kurarak bu firmalara hizmet sunacaksınız. Artık dünyada hızlı bir şekilde elektrikli aracın ticarileşmesine yönelik çalışma var. Biz bu defa Türkiye olarak treni bu sefer kaçırmıyoruz. Türkiye yarışa güçlü bir şekilde başlayacak. Ama yarışta en önemli unsur nitelikli insan unsurudur" dedi.