BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.507,80
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Işık'tan paralel yapı eleştirisi

Bakan Fikri Işık, paralel yapının taşeron olduğunu söyledi. Işık, mücadelenin devam edeceğini söyledi.

Abone ol
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Paralel yapı Türkiye'nin, dışarıdakilerinin yerli taşeronudur. Onun içinde paralel yapıyla sonuna kadar mücadele etmek bir milli güvenlik meselesidir "dedi.
 
Işık, partisinin Eskişehir İl Başkanlığı'nda düzenlenen İl Meclis Danışma Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarı öncesine ilişkin ekonomi, eğitim, sağlık, savunma sanayi ve bilim konularında hatırlatmalarda bulundu.
 
Kendisinin daha önce Kocaeli'nde İl Başkanlığı görevinde bulunduğunu anımsatan Işık, "Eskişehir'de başınızı dik tutun. Mahalle baskısına boyun eğmeyin. Teşkilatlarımız kapı kapı dolaşmaktan hiç çekinmeyin. Bugün boş teneke gibi sesi çok çıkanlara hiç itibar etmeyin. Bunlar 12 yıldır aynı şeyi tekrar tekrar söylüyorlar" diye konuştu.
 
Muhalefetin 13 yıldır ekonomi konusunda öne sürdüklerinin gerçekleşmediğini söyleyen Işık, "13 senedir aynı teraneleri millete anlatan insanlar, 13 senedir her yıl haksız çıkıyorsa bizim de bunları millete gidip tek tek anlatmak sorumluluğumuz var" ifadesini kullandı.
 
Bakan Işık, 1930 yılında Türkiye'de üretilen ilk yerli uçak ve Eskişehir'de üretilen ilk yerli otomobil Devrim'de CHP'nin iktidar olduğu dönemlerde seri üretime geçilmediğini dile getirerek, şöyle konuştu:
 
"Bu ülkenin mühendisi, çalışanı, işçisi üretiyor, hükümet engel oluyor. Şimdi bizzat ben yürütüyorum ve diyoruz Türkiye inşallah kendi yerli otomobilini yapacak, aradaki fark bu. Bizim bu farkı Eskişehir'deki her evde ve sokakta anlatmamız gerekiyor" dedi.
 
"CHP'NİN SABIKASI ÇOK KABARIK"
 
CHP'nin AK Partiyi sürekli eleştirdiğini aktaran Işık, şunları kaydetti:
 
"Sizin maziniz zaten belli, sizin sadece millete baskı, inançlara baskı, fikir özgürlüğüne darbe bunlarla ilgili sabıkanız kabarık değil, aynı zamanda Türkiye'nin sanayileşmesinde, kalkınmasında da sabıkanız kabarık. CHP'nin sabıkası çok kabarık. Sizin bu konularda konuşmaya hiç hakkınız yok ki. Merhum Necmettin Erbakan, 'Bu ülke sanayileşmeli' dediği zaman da takkesiyle takunyasıyla tesbihiyle uğraşıyorlardı."
 
İktidara geldikleri 2002 yılında savunma sanayinde yerlilik oranının yüzde 24 olduğunu vurgulayan Işık, bugün bu rakamın yüzde 56 olduğunu açıkladı.
 
O dönemde ülkenin silahlarının ve toplarının tamamının yurt dışından alındığını belirten Işık, şunları söyledi:
 
"Artık gece görüş dürbünüyle son derece gelişmiş piyade tüfeğinin seri üretimine inşallah başlıyoruz. Yakında yüzde 100 yerli piyade tüfeğini tamamen kendi ordumuza ve Türkiye'nin dost ordularına da satacağız. Kendi topunu kendi yapan bir Türkiye var şu anda, hatta artık öyle toplar yapıyoruz ki dünyanın en iyi teknolojisiyle yapıyoruz. Mesela son füzemiz şu anda dünyada 4-5 tane ülkenin yapabildiği bir füze. TÜBİTAK tarafından geliştirildi, şimdi savunma sanayinde seri üretimi yapılıyor. Şu anda bir metrelik betonu delip arkasındaki hedefi imha eden dünyada bir veya iki ülkede bulunan toplarımız var. Artık uzun menzilli füzeler üzerinde yoğunlaştık. Artık kendi tankımızı, kendi gemilerimizi yapıyoruz."
 
"Güvenlik kodunu bilmediğiniz veya başkasının elinde olan silah sizin değildir" diyen Bakan Işık, şöyle devam etti:
 
"Siz bu paralel yapının niye TÜBİTAK'a bu kadar sızmaya çalıştığını zannediyorsunuz. Bu paralel yapı Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı, Genelkurmay Başkanımızı, Anayasa Mahkemesi Başkanımızı en çok da Enerji Bakanımızı dinlemiş ama dinlediği bir grup daha var, sır niteliğindeki askeri projelerde çalışan personelin telefonlarını dinlemiş. Niye dinler bunu, ancak bir başka ülkenin istihbaratı dinler. Çünkü güvenlik kodları önceden bize satarken biliniyordu, şimdi kendimiz ürettiğimiz için güvenlik kodlarını başka ülkeler bilmiyor. O zaman ne yapmak lazım, bu kodları öğrenmek lazım. İşte o zaman yerli taşeron kullandılar. Paralel yapı Türkiye'nin, dışarıdakilerinin yerli taşeronudur. Onun için de paralel yapıyla sonuna kadar mücadele etmek bir milli güvenlik meselesidir."