BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.299,84
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Işık'tan montaj açıklaması!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK raporunun detaylarını gazetecilerle paylaştı.

Abone ol
17 ve 25 Aralık operasyonları sonrası internete düşen ses kayıtlarıyla ilgili TÜBİTAK raporu açıklandı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kendisine bağlı TÜBİTAK tarafından Erdoğan'a iddia edilen ses kayıtlarının montaj olduğunun belirlendiğini açıkladı. Bakan Işık, montajların acemice yapıldığını söylerken bir de örnek verdi.
 
Kocaeli Sanayi Odası Çevre Ödülleri Töreni'ne katılan Işık, program öncesi basın mensuplarının, TÜBİTAK'ın bilirkişi raporlarına ilişkin sorusu üzerine, TÜBİTAK'ta yapılan incelemede özellikle Başbakan'ın 17 Aralık sürecinde interenete düşen ses kayıtlarının montaj olduğunun belirlendiğini söyledi.
 
"Bazen hece hece montajlandığı ortaya çıktı" diyen Işık, "Özellikle benim bildiğim kadarını söyleyim. Mesela 'sıfırlandı mı' kelimesini 'ta-ma-men sı-fır-lan-dı-mı' diye keserek yapıştırmışlar. Biraz acemice de yapmışlar doğrusu. Bugün TÜBİTAK'ın bilirkişilerinin verdiği raporla da ortaya çıktı. Bildiğim kadarıyla Egemen Bağış beyin 'bakara makara' kelimesindeki makaranın da tamamen montaj olduğu ortaya çıktı. Bunların demek ki kendi hedeflerine ulaşmak için her türlü yolu mübah gördüklerini aslında bir yerde de ortaya çıkmış olduğunu gördük" diye konuştu.
 
BAKAN HİSSETMİŞTİ
 
Bir gazetecinin "Montaj olduğunu hissediyorum demiştiniz tepki de almıştınız" demesi üzerine Işık, şunları kaydetti:
 
"Hem Sayın Başbakan'ı yakından tanıyan biri olarak hem de karşılıklı konuşmanın sistematiği açısından doğrusu insanın ilk kanaati açık montaj şeklindeydi. Ben bunu ifade etmiştim. O gün bizim üzerimize gelen oldu. Eleştiren oldu. Tabi demokrasilerde eleştiriyi saygıyla karşılıyoruz. Bugün bu işin montaj olduğunun ortaya çıkmış olması, bilimsel bir raporla da ortaya çıkmış olması önemli. Bu, paralel yapının kendi amacına ulaşmak için hiçbir şeyden kaçınmayacağını her türlü yola tevessül edeceğinin bir ciddi göstergesi. Şu anda özellikle muhalafet partilerinin paralel yapıyla mücadele konusunda ipe un seren yaklaşımlarının ne kadar yanlış olduğu aslında bugün bir kez daha ortaya çıkmış oldu."