BIST 9.066
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,77
HABER /  EKONOMİ

Bakan Işık'tan esnafa kredi müjdesi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla esnafı için bir yıl geri ödemesiz kredi müjdesi verdi.

Abone ol
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Karaman'ın Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla ilçelerindeki esnafa uygulanacak işletme sermayesi için, kredi başvurularının başladığını belirtti.
 
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Bakan Işık başkanlığında KOSGEB İcra Komitesi toplandı. Bakan Işık, burada yaptığı konuşmada, zorda olan KOBİ ve esnafın sıkıntılarının giderilmesi için KOSGEB'i seferber ettiklerini belirterek, kendisine bağlı olarak çalışan KOSGEB'in bütün KOBİ'lerin yanında olduğunu ifade etti. 

BİR YIL GERİ ÖDEMESİZ KREDİ MÜJDESİ 
 
Işık, 50 bin liralık, bir yıl geri ödemesiz Ermenek esnaf kredisinin önemli rahatlama sağlayacağına dikkat çekerek, "Darboğaza giren Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla esnafı için çok hayırlı oldu. Emeği geçen herkese şükran borçluyuz" ifadesini kullandı.
 
TEŞVİKLER ARTIRILSIN TALİMATI
 
KOSGEB'in verdiği desteklerin ayrıntılı olarak masaya yatırıldığı toplantıda Bakan Işık, teşviklerin artırılması talimatı verdi. Işık, Karaman'ın Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla ilçelerindeki esnafa uygulanacak işletme sermayesi için kredi başvuruların ilçelerdeki bankalar aracılığıyla yapılacağını kaydetti.
 
KOBİ destek bütçelerinin tamamını harcayıp, maliyeden ilave bütçe istenmesi gerektiğini ifade eden Işık, şunları kaydetti:
 
"Ar-Ge ve inovasyon destek bütçeleriniz, yeni fikirlerin yeni ürünlerin çıkması açısından hayati önem taşıyor. Bakanlık olarak verdiğimiz desteklerin etki analizini yapıyoruz. Etki Değerlendirme Dairesi kurduk, yakında sonuçlarını açıklayacağız, kime ne kadar verdik, ne sonuç aldık değerlendiriyoruz, benzer uygulamayı KOSGEB ve TÜBİTAK için de yapacağız."
 
Açıklamada, üyeleri arasında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken gibi önemli sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de bulunduğu komite tarafından, daha önce sınır olayları sebebiyle ekonomik sıkıntıya giren Akçakale ve Ceylanpınar ilçeleriyle, maden faciası yaşanan Soma ve Kırkağaç'a özel krediler düzenlendiği anımsatıldı. 
 
Bir yıl geri ödemesiz, 50 bin lira üst limitli, üçer aylık taksitlerle 3 yıl vadeli KOSGEB kredisinin esnafın ve bölge halkının yüzünü güldürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, aynı şartları taşıyan kredinin yine maden kazası yaşanan Ermenek'te de hayata geçirildiği belirtildi.