BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,45
HABER /  GÜNCEL

Bakan Işık'tan El Bab açıklaması!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İzmir'de El Bab operasyonu hakkında bilgi verdi. Işık, El Bab'a çok önceden girildiğini bugün itibariyle de kentin tamamının kontrol altına alındığını duyurdu.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Fırat Kalkanı Harekatı'nda El Bab'ın tamamının TSK destekli ÖSO'nun kontrolüne geçtiğini söyledi. TSK'dan yapılan açıklamada El Bab ilçe merkezinin ele geçirildiğini duyurmuştu.

Fikri Işık, Suriye'nin halep kentine bağlı El Bab ilçesindeki son gelişmelerle ilgili bilgi verdi. El Bab'a çok önceden girildiğini; ancak bugün itibariyle El Bab'ın tamamına yakının kontrol altına alındığını söyleyen Işık, bölgedeki arama tarama faaliyetlerinin yürütültüğünü kaydetti. Işık, bu çalışmaların sona erdiğinde El Bab'ın tamamen DEAŞ unsurlarından temizleneceğini kaydetti.

TÜRKİYE'NİN RAKKA HASSASİYETİ

İzmir programı kapsamında Vali Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret eden ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Işık, Rakka operasyonunun bölgedeki istikrarı ileride tehlikeye atmayacak şekilde, doğru unsurlarla yapılmasının gerektiğini belirtti.Bakan Işık, şöyle konuştu:

"Bizim Rakka'yla ilgili temel anlayışımız, Rakka'nın ve diğer bölgelerin özellikle başka bir terör örgütü kullanılarak kurtarılması, DEAŞ'tan temizlenmesi değil o bölge insanlarından oluşan, ileride 'demografik yapı değişecek' endişesini doğurmayacak doğru unsurlarla bu operasyonun yapılması. Türkiye'nin tutumu baştan beri açık ve net. Bunu başta ABD olmak üzere tüm koalisyon güçleriyle paylaşıyoruz. İstediğimiz, Rakka Operasyonu'nun PYD/YPG terör unsurlarıyla değil Özgür Suriye Ordusu ve Rakka'nın kendi meskun insanlarından oluşan güçle yapılması. Rakka'nın yüzde 90'ından fazlası Arap nüfusu. Kurtaracak gücün de Araplar'dan ve bölge halkından oluşması gerekiyor. Türkiye olarak böyle bir operasyon durumunda koalisyon güçleriyle birlikte gereken desteği vereceğimizi ifade ediyoruz."

AA: İLÇE MERKEZİ ELE GEÇİRİLDİ

Anadolu Ajansı, bugün abonelerine geçtiği haberde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) El Bab ilçe merkezini ele geçirdiğini duyurmuştu.

Bab merkezdeki AA muhabirlerinin verdiği bilgiye göre, ilçe merkezinin tamamını terör örgütü DEAŞ'tan kurtaran TSK destekli ÖSO, hali hazırda DEAŞ'ın döşediği mayın ve diğer bomba düzeneklerini temizliyor.