BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.246,87
HABER /  DÜNYA

Bakan Işık, ABD Savunma Bakanı ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Işık, Belçika'nın başkenti Brüksel'de ABD Savunma Bakanı Mattis ile bir araya geldi.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı Işık ile görüşen ABD Savunma Bakanı Mattis, YPG ile ilgili olarak "İlişkimiz tercihten değil zorunluluktan ve geçici bir durum" dedi. Mattis, YPG'den silahların geri alınmayacağı yönündeki sözlerini de yalanladı.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'e gelişinin ardından The Hotel Brussels'da ABD Savunma Bakanı James Mattis ile bir araya geldi.

KATAR KRİZİ DE ELE ALINDI

Görüşmede, bölgesel konular, özellikle Katar ambargosu, Suriye krizi ve ABD'nin YPG'ye verdiği silahlar ile terörle mücadele ve ikili ilişkiler ele alındı.

"İLİŞKİMİZ GEÇİCİ VE ZORUNLU"

Işık ayrıca görüşmede, ABD'nin Suriye'de PYD /YPG ile ilişkisinden Türkiye'nin duyduğu rahatsızlığı Mattis'e iletti. ABD Savunma Bakanı Mattis, PYD/YPG ile ilişiklerinin 'tercihten değil zorunluluktan kaynaklanan kısa dönemli geçici bir durum' olduğunu teyit etti.

ÇIKAN HABERLERİ YALANLADI

Mattis, RAkka operasyonunun ardından YPG'yi silahlandırmaya devam edecekleri ve verdikleri silahları geri almayacakları yönünde kendi ağzından yapılan haberleri de yalanladı.