BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bakan Günay'ı bin pişman ettiler!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle hazırlanan 'Yeşilçam'dan Serpintiler' adlı kitap toplatılıyor...

Abone ol

Yeşilçam emektarlarının fişlendiği iddia edilen kitaba tepki yağdı...

Kültür Bakanlığı desteğiyle yayınlanan kitapla ilgili Bakan Ertuğrul Günay, ''Yeşilçam'dan Serpintiler'' kitabıyla ilgili olarak, ''Maalesef güvenden kaynaklanan bir aksaklık oldu. Bundan sonra bize gelen destek taleplerini çok daha dikkatli denetleyeceğiz'' dedi.

PEKİ O KİTAPTA NE YAZIYOR... AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Yeşilçam'dan Serpintiler'' kitabıyla ilgili olarak, ''Maalesef güvenden kaynaklanan bir aksaklık oldu. Bundan sonra bize gelen destek taleplerini çok daha dikkatli denetleyeceğiz'' dedi.

Kendisine kitabın ''Yeşilçam'ın emekçilerine vefa'' amacıyla hazırlandığına yönelik bilgi verildiğini belirten Günay, şunları kaydetti:

''Bakanlık olarak kültür ve sanata vermekte olduğumuz destek çerçevesinde bu alanda faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşunun yürütmekte olduğu kitap çalışması için talep ettiği önsöz isteğine iyi niyetle karşılık verdik. Ama maalesef güvenden kaynaklanan bir aksaklık oldu. Bundan sonra bize gelen destek taleplerini çok daha dikkatli denetleyeceğiz.''

YAYINEVİNİ SUÇLADI

Kültür Bakanlığı desteğiyle yayımlanan Filmsan Vakfı'nın Başkanı Merter Fosforoğlu, yayınevini suçladı:

Yayınevi, bilgimiz olmadan internetten alıntı yapıp eklemiş. Kitabı toplattık. Sinema sanatçısı annemin bile resmini yanlış basmışlar!

Akşam Gazetesi'den Hakan Uç'un haberine göre, sinema oyuncularından solcu, Kürt, Arap diye bahsedilen 'Yeşilçam'dan Serpintiler'i hazırlayan Filmsan Vakfı, apar topar bir basın toplantısı yaptı. Kitabın yazarlarından biri olan Vakıf Başkanı Ferdi Merter Fosforoğlu, 'Neden eleştirdiklerini anlamıyorum! Tarık Akan ya da İlyas Salman'ın solcu olduğunu biz uydurmadık' dedi.

İşte Fosforoğlu'nun açıklamaları:

- Sinema kitapları, internet ve gazete arşivlerinden yararlandık. Artshop Yayınevi, bilgimiz olmadan internetten alıntı yapıp kitaba eklemiş. Denetleme şansımız olmadığı için kitap bu şekilde çıktı.

- İtiraz ve eleştirileri dikkate alarak kitabı toplattık. Bazı yanlışlıklar olmuş olabilir ama sanatçılar hazırlayacağımız yeni kitapta bunların yayınlanmasını istemezlerse koymayız.

- Öz annem Muazzez Arçay da bir sinema sanatçısıdır. Resmini ben vermiştim, onu bile yanlış basmışlar. Bülent Ersoy, eski fotoğraflarının kitapta yer almamasını istedi. Yeni fotoğrafını yayınevine gönderdik, eskisini koymuşlar.