BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.306,14
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Güler'den o ihbar için teşekkür

İçişleri Bakanı Muammer Güler'den Eskişehir'de kızlı erkekli kaldıkları yönünde polise kendileri ihbar eden gençler hakkında konuştu.

Abone ol

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Eskişehir’de gazetecilerin “kızlı-erkekli alem yapılıyor” ihbarı olayıyla ilgili polisin yanlışlık yapmadığını ifade ederek, “Kendilerine teşekkür ederim, polisi kontrol etmişler” dedi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Meclis'te gazetecilerin gündemdeki konularla ilgili sorularını yanıtladı.Bakan Güler, Eskişehir'de polisi arayarak kendilerini "kızlı-erkekli alem yapılıyor" diye ihbarda bulunanlara ilişkin soru üzerine, "İhbarı yapanlar muhabirler. Kendileri oturmuşlar, bir gazetenin muhabirleri. Demişler ki 'polisi arayalım.' Hatta bunu kameraya da çekmişler. Orada polisin yaptığı bir yanlışlık da yok gördüğüm kadarıyla. Teşekkür ederim kendilerine. Otomatik olarak kontrol etmişler polisi" dedi.

Muammer Güler, Suriye sınırından her an patlayıcı getirilebileceği, götürülebileceği yolundaki ihtimaller üzerine takiplerin, önlemlerin her zaman devam ettiğini söyledi.

HEPSİNİ ARAŞTIRIYORUZ

Bu kapsamda, farklı plakalar kullanılarak araç çalınmalarına dikkati çeken Güler, şöyle konuştu:

"Bu, hırsızlıkta da bir taktik. Bu araçların Suriye'de kullanılabileceğine ilişkin basında iddialar var. Hepsini araştırıyoruz. Hatta ikiz plakadan da fazla, aynı plakadan dört beş tane kullanıldığı da ifade ediliyor. Şu ana kadar bir tespit yok ama kontrollerimiz devam ediyor. Suriye'deki karışık dönem, orada her türden sıkıntıları gündeme getirebilir. Bizim sınırlardaki fiziki güvenlik önlemini artırmış olmamız, giriş çıkışlarda kaçakçılık olaylarını ve tüm illegal geçişleri kontrol altına almamızın da sebeplerinden biri bu.”