BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.307,76
POLİTİKA

Bakan Gül FETÖ davaları için tarih verdi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül FETÖ davalarıyla ilgili yaptığı açıklamada darbe davalarının yüzde 70 oranında sonuçlandırıldığını, 2018 yılı sonuna kadar tüm davaların bitirileceğini söyledi.

Adalet Bakanı Gül FETÖ'nün darbe girişimi sonrası başlatılan davalarla ilgili bilgileri paylaştı. 

Adalet Bakanı Gül’ün açıklamalarından satırbaşları:

FETÖ YARGILAMALARI "Fiili darbe davalarının genel itibarıyla yüzde 70 oranında ilk derecede sonuçlandığını söyleyebiliriz. Darbe davalarında 287 dosyanın 171'inde karar verilmiştir, 116 dava devam etmektedir. 2 bin 140 mahkumiyet, bin 478 beraat kararı verilmiştir. 2018 sonunda bu yargılamaların artık Türkiye'nin yargı gündeminden düşeceğini, tamamlanacağını düşünüyorum. 40 yıldır gizli ajanda ile 'Devleti ele geçirmeye kadar kendinizi gizleyin' mottosuyla yetişmiş bir örgüt için 'iki yılda bitirdik, artık mücadele sona erdi, başarıyla bitti' bunu kimse diyemez. Burada kararlı, teyakkuz içerisinde, istikrarlı bir şekilde mücadeleyi sürdürmek lazım."

 Nereye giderlerse gitsinler konuyu hukuki değil siyasi boyutuyla yaklaşıp iyi niyet göstermemeleri sürecin en büyük zorluklarından birisi. Nerede olursa olsun bu mücadeleyi sürdüreceğiz.

Sitene Ekle
Etiketler