BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.413,65
HABER /  POLİTİKA

Bakan Fatma Kaya FETÖ'nün oyununu bozdu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında FETÖ ile iltisakı bulunan 361 kişinin görevine son verildiğini bildirdi.

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile iltisakı bulunan 361 kişinin görevine son verildiğini bildirdi.

SEBEPSİZ YERE YARDIMI KESMİŞLER

Kaya, vakıflarda sebepsiz yere sosyal yardımların da kesildiğinin tespit edildiğini belirterek, "Sadece AK Parti'ye tepki oluşturmak üzere, infial oluşsun diye. Örgütle iltisaklı olduğu tespit edilen kişileri görevden aldık ama buna yönelik suistimaller de var." dedi.

Bakan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ ile mücadele kapsamında bakanlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, koruyucu aileler, evlat edindirme sistemi ile özel kreş ve gündüz bakım evlerine yönelik yürütülen incelemeler hakkında bilgileri paylaştı.

Bakanlık olarak da FETÖ ile ciddi bir mücadele içerisine girildiğini vurgulayan Kaya, "FETÖ terör örgütü mensubu olan, terör örgütüyle iltisakı bulunan 564 kişiyi KHK ile ihraç ettik. Yaklaşık 83 kişi de açığa alınmış durumda." ifadesini kulandı.

FETÖ ile mücadele kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ve buradan sağlanan sosyal yardımlara yönelik de incelemelerin yapıldığına işaret eden Kaya, "Bizim Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız var. Bir de sözleşmeli personelimiz var. Bu sözleşmeli ve vakıflarımızda çalışan 361 kişinin de iş akitlerini feshettik." diye konuştu.

"Seçim öncesi sebepsiz yere bir çok kişinin sosyal yardımını kesmişler"
Bakan Kaya, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında yürütülen incelemelerde, sosyal yardımlara yönelik elde edilen tespitlere ilişkin de şu bilgileri paylaştı:

"Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında seçim öncesi sebepsiz yere birçok kişinin sosyal yardımını kesmişler. Sadece AK Parti'ye tepki oluşturmak üzere, infial oluşsun diye. Seçim öncesi sosyal yardımlar sebepsiz yere kesilmiş. Örgütle iltisaklı olduğu tespit edilen kişileri görevden aldık ama buna yönelik suistimaller de var."