BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  EKONOMİ

Bakan Fatih Dönmez: Asla durmak yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Doğu Akdeniz'deki petrol ve doğalgaz arama çalışmalarının süreceğini söyledi. Bakan Dönmez, sığ denizler için başlattıkları çalışmalarla oyunu değiştireceklerini kaydetti.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akdeniz'deki sondajlara sonuçları ne olursa olsun devam edileceğini söyledi. Bakan Dönmez açılan kuyularda petrol veya doğalgaz buluna kadar devam edileceğini kaydetti.

Bakan Fatih Dönmez, Mersin’de sığ deniz sondajını başlatma töreninde konuştu. Milli Enerji ve Maden Politikası’nın arz güvenliği, yerlileştirme ve öngörülebilir piyasa felsefesiyle oluşturulduğunu hatırlatan Dönmez, hedefin enerjide bağımsız ve güçlü bir Türkiye olduğunu söyledi.

Gerçekleştirilen projelerle sadece Türkiye’ye değil bölgeye de önemli katkılar sunulduğunun altını çizen Dönmez, şöyle konuştu:

"Doğu Akdeniz’de sahip olduğumuz ruhsat alanları içerisinde ilk olarak iki adet sığ deniz arama kuyusu kazacağız. Tamamı Türk mühendisler tarafından tasarlanmış ve planlanmış bu kuyularımızdan sonra da sonuç ne olursa olsun, sondaja devam edeceğiz. Kazdığımız kuyularda petrol veya doğal gaz bulana kadar asla durmayacağız. Fatih, Barbaros, Oruç Reis, bu platformumuz ve yakında filomuza katılacak olan yeni sondaj gemimiz denizlerdeki mevcudiyetimizin belgeleridir. Bayrağımız buradaki varlığımızın ebedi tescilidir.

"SABIR GEREKTİRİYOR"

Keşfedilmemiş, aranmamış ne sığ ne de derin deniz bırakacağız. Hidrokarbon aramacılığının sabır gerektiren faaliyetler olduğunun farkındayız. Bu nedenle yerli mühendislerimizin gayretiyle çalışmalarımız devam edecek. Dünyada sondaj faaliyetleri ile öne çıkan ülkeler dahi ilk aramalarında hedeflerine ulaşamadılar. Bu nedenle bizim de sabırlı ve bir o kadar da kararlı olmamız gerekiyor. Her zaman söylediğimiz gibi “varsa mutlaka bulacağız. Gayret bizden takdir Allah’tan.

"OYUNU DEĞİŞTİRECEĞİZ"

Artık oyunu değiştirmek, enerjide dışa bağımlılığımızı sonlandırarak oyunu değiştirmek niyetindeyiz. İşte bugün başlattığımız sığ deniz çalışmamız ve 30 Ekim’de sondaja başlayan Fatih gemimizin faaliyetleriyle oyunu değiştireceğiz."