BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.425,79
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Eroğlu: Maalesef koalisyon var

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 12 yıllık istikrarın son bulduğunu söyleyerek "Şu anda maalesef koalisyon" gözüküyor diye konuştu.

Abone ol
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, son 12 yılda Türkiye’de istikrarın bulunduğunu, büyük tesislerin temel atılarak hızlıca bitirildiğini belirterek, "Şu anda maalesef koalisyon görünüyor. Koalisyon olabiliyorsa olacak tabi ki. Yapılacak en son çare olarak tekrar seçime gitme düşüncemiz elbette var. Ama şu anda milletin bize verdiği emaneti, yüzde 41 ile birinci parti olarak en iyi şekilde değerlendireceğiz" dedi.
 
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) tarafından DSİ 5. Bölge Tesisleri’nde düzenlenen ortak iftar programına, Eroğlu ve AB Bakanı Volkan Bozkır katıldı.
 
Eroğlu, ülkenin kalkınmasında DSİ’nin ve müteahhitlerin büyük rolü olduğunu vurgulayarak, "Bu gibi işler hayırdır. Bizim anlayışımızda insanlar güzel eserler ortaya koyar, hayırlı evlatlar yetiştirirlerse ölseler bile amel defteri kapanmıyor" dedi. Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:
 
"Son 12 yılda Türkiye’de istikrar vardı. Büyük tesislerin temel atıldı, hızlıca bitti. Şu anda maalesef koalisyon görünüyor. Biz de bakacağız, koalisyon olabiliyorsa olacak tabi ki. Yapılacak en son çare olarak tekrar seçime gitme düşüncemiz elbette var. Ama şuanda milletin bize verdiği emaneti, yüzde 41 ile birinci parti olarak en iyi şekilde değerlendireceğiz"
 
Veysel Eroğlu, 15 yıl önce yaz mevsiminde su kesilme korkusu yaşandığını hatırlatarak, "Sizler de endişe etmeyin, hükümetimiz şu anda ayakta. Yakında da oturulur, konuşulur, çözüm yolu bulunur diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.
 
Bakan Bozkır da Ankara'da önceki yıllarda gazoz, maden suyuyla tıraş olunan günleri hatırladığını belirterek, günümüzde su kesintisine bulduğu çeşitli formüllerle sorunu kökünden çözen Eroğlu'nu idol olarak gördüğünü söyledi.