BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.323,95
HABER /  EKONOMİ

Bakan Eroğlu "baraj rekortmeni" oldu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kendi bakanlığı döneminde 421 barajın hizmete açıldığını söyleyerek bu konudaki dünya rekoru kırdığını söyledi.

Abone ol

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şu ana kadar en çok baraj ve gölet yapan bakanın kendisi olduğunu söyleyerek, "Dünyadaki en çok barajı bu kardeşiniz, bu hemşehriniz yaptı. 451 baraj ile dünya rekoru şu anda bende" dedi.

Eskişehir'de Kanlıpınar Göleti Rekreasyon Alanı'nın açılış töreninde konuşan Bakan Eroğlu, AK Parti döneminde bütün yolların bölünmüş yol olarak yapıldığını söyledi. Bakanlığın çalışmaları hakkında da bilgi veren Eroğlu, kendi döneminde yapılan barajların sayısı açıkladı ve dünya rekorunun kendisine ait olduğunu söyledi. İşte Eroğlu'nun konuşmasından satır başları:

 "Eskişehir'de doğru dürüst bir gölet, baraj yoktu. Ama şimdi biz tam 15 tane baraj ve gölet inşa ettik. Ama yeterli mi, değil. Şu anda 3 baraj, 4 gölet daha yapıyoruz. Ayrıca 8 baraj, 19 tane de göletin de projelerinin yapım talimatını verdim. Eskişehir baraj ve göletler diyarı olacak. Toplam 20 baraj, 29 gölet olmuş olacak. 49 baraj ve gölet ile bir rekora imza atmış olacağız. Dünyadaki en çok barajı bu kardeşiniz, bu hemşeriniz yaptı. 451 baraj ile dünya rekoru şu anda bende. 1001 tane göledi inşa ettik. Şimdi de 2019 yılı sonuna kadar da Allah nasip ederse tam 1071 tane baraj, gölet ve sulama tesisini bitireceğiz. Bizim anlayışımızda şu var; insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.

"ORMANLAR MİLLETİN"

Eskiden orman kanunu vardı. Hatta özellikle eskiden orman muhafaza memurlarını atlatarak ormana giren vatandaşlar ne varsa alıp götürüyormuş. Bu yüzden 'aman ormancı, canım ormancı' diye türküler yakılmış. O türkülerin defterini kapattık. Şimdi artık ormanlar milletin. Devlet ormancılığından millet ormancılığına geçtik. Ormanlıklara yakın köylerde yaşayanlar ceviz, badem ne geliyorsa bunları ekiyoruz. Köydeki hane sayısına göre parselliyoruz. Onların 3 yıl dikimi, bakımı, her şeyi bize ait. Sonrasında kura çekerek vatandaşa dağıtıyoruz."

YAĞMURLAR GELİYOR

Artık cep telefonlarından hava durumunu rahatlıkla öğrenebiliyorsunuz. Meteoroloji Genel Müdürlüğü sitesine girdiğinizde her ilçenin, merkezin hava durumunu görebiliyorsunuz. Buraya gelmeden önce paltoya ihtiyacım olup olmayacağını öğrenmek için hava durumuna baktım, güzel bir hava var. Onun için paltoya ihtiyaç olmadığı anlaşıldı. Ama önümüzdeki haftadan itibaren Allaha şükür yağmurlar geliyor.