23 Mayıs 2012
Piyasalar
  • IMKB56.000
  • Euro2,3365
  • Dolar1,8465
  • Altın617,91
  • İstanbul
    22°C

     
  • Ankara
    22°C

     
  • İzmir
    25°C

     

SİYASET

10 Mart 2010 Çarşamba 14:361 Yorum1015 okunma

Bakan Ergin BDP'yi ziyaret etti


BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata, toplumun çok değişik kesimleri tarafından bir vicdan hareketi başlatıldığını ve mutabakatla toplumsal muhalefet ortaya konulduğunu belirterek, "Bu muhalefet, iktidar partisi tarafından görülerek, konu Meclis gündemine girmiştir ve de biz bunu önemsiyoruz" dedi.

Ata, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, "taş atan çocuklar" için düzenlemelerin de yer aldığı tasarıyla ilgili ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Ata, tasarının komisyondaki görüşmelerinde, olumlu katkılarının ve eleştirilerinin olacağını Bakan Ergin'e söylediklerini ifade eden Ata, şöyle konuştu:

"Tasarının komisyon gündemine gelmesini önemsiyoruz. Toplumun çok değişik kesimleri tarafından bir vicdan hareketi başlatılmıştır. Bu, çok değişik kesimlerin mutabakatıyla bir toplumsal muhalefet ortaya konmuştur. Bu muhalefet, iktidar partisi tarafından görülmüş ve konu Meclis gündemine girmiştir. İnanıyoruz ki grupların mutabakatıyla Genel Kurulda görüşülecek."

"HERHANGİ BİR ŞART ÖNGÖRMEDİK"

Ayla Akat Ata, "Şartınız var mı?" sorusu üzerine, demokratikleşme için herhangi bir şart öngörmediklerini belirtti.

Tasarıda yapılan kısmi iyileştirmelerin, toplumun değişik kesimlerinin talepleri karşısında yetersiz kaldığını söylediklerini kaydeden Ata, "Konu ile sivil toplum örgütlerinin, değişik hukuk otoritelerinin, ilgili baroların çocuk hakları komisyonlarının görüş ve önerilerinin alınması gerektiğini de ifade ettik. Ama herşeyden önce, bu ülkenin yasalarında 18 yaşın altındaki her vatandaşın çocuk olarak kabul edilmesi ve Anayasamızın 90. maddesinin 5. fıkrası gereğince, iç hukukumuzdaki her düzenlemenin, altına imza koyduğumuz uluslararası sözleşmelere uygunluğunun sağlanması gereğini hatırlattık" diye konuştu.

BDP Grup Başkanvekili Ata, "Sizin somut olarak eksik bulduğunuz noktalar nelerdir? CHP, Öcalan'a yeniden yargılanma yolunun açılacağı yönünde bir çekince ortaya koydu. Siz buna nasıl bakıyorsunuz?" sorusu üzerine, kişiye özel yasa çıkarılamayacağının, Anayasa ile güvence altına alındığını ifade etti.

Ancak çocuklar ile ilgili yasa gündemdeyken, konunun bir siyasi polemiğe konu olabilecek taraflara çekilebilmesini doğru bulmadıklarını belirten Ata, bu nedenle yasanın sadece çocuklar eksenli getirilmesi ve torba bir yasa içerisinde ele alınmaması gerektiğini ifade ettiklerini bildirdi.

Ayla Akat Ata, "o madde çıkarılsa bile destek verecek misiniz?", sorusuna, "Biz Türkiye'de demokratikleşme noktasında atılacak her adıma olumlu destek vereceğimizi, grubumuzun daha önce yaptığı açıklamalarda ifade ettik. Atılacak her adımı, muhalefet hakkımızı saklı tutarak destekleyeceğiz" yanıtını verdi.
"Sözlerinizi, 'koşulsuz destek veriyorsunuz' şeklinde yorumlayabilir miyiz?" sorusuna yanıt verirken Ata, koşulsuz destekten bahsetmediklerini söyledi.

Ata, "Tabiki muhalefetimizi yapacağız. Türkiye'de yasama ve yürütme erkinin ayrı erkler olduğuna inanıyoruz. Komisyonda yapacağımız muhalefeti, Genel Kurulda da yapacağız. Yapacağımız katkıların, iyileştirmeye yönelik olduğuna ve toplumsal muhalefetin sesi olacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

 
Bu elma her derde deva!
 
Güncel23 Mayıs 2012831 Kez İzlendi!
Rizeli çay üretici gerildiÖzel sektörün düşük bedellerle yaş çay almak istemesi ve Çaykur'un uyguladığı kontenjanı protesto eden üreticiler, Rize'de çayları yollara döktü.
Magazin23 Mayıs 201221927 Kez İzlendi!
Arda ve Sinem'in barış sonrası ilk pozu!Arda Turan ile Sinem Kobal barışma sonrası ilk pozlarını arkadaşlarının düğününde verdi.
Güncel23 Mayıs 2012
Memur eylemi savaş alanına döndü6811 Kez İzlendi!
Güncel23 Mayıs 2012
Memur eylemine coplu müdahale5268 Kez İzlendi!
Güncel23 Mayıs 2012
Yeni işin hayırlı olsun5298 Kez İzlendi!
Güncel23 Mayıs 20129573 Kez İzlendi!
Aile boyu çok çılgın bir eylem!Adana'da 80 gün önce işten çıkartılan işçiler, aileleriyle birlikte yol kesip, kendilerini yakmak istedi. Polisin müdahale ettiği işçiler ile zabıta memurları arasında da arbede yaşandı.

Kültür-Sanat23 Mayıs 201252915 Kez İzlendi!
Eurovision yarı finaline nineler geldiEurovision-2012'yi takip eden basın mensupları ve fanların oylarına göre birinci yarı finalin favorisi olarak gösterilen Rusya'nın 'Buranovskiye Babuşki' grubu 'dumanı tüten' bir soba ile sahneye çıktı..
Magazin23 Mayıs 2012
İşte 2012'nin en seksi kadını17107 Kez İzlendi!
Magazin23 Mayıs 2012
Haluk Bilginer boşanıyor mu?8930 Kez İzlendi!
Güncel23 Mayıs 2012
Abdullah Gül'ün dosta vefası5849 Kez İzlendi!
Güncel23 Mayıs 201210550 Kez İzlendi!
Memur grev yaptı, hayat durduMemurun istediğini hükümet, hükümetin verdiğini memur beğenmeyince toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadı. Memur ise soluğu grevde aldı.

Magazin23 Mayıs 201240188 Kez İzlendi!
Hangi ünlü isim nereli?Gösteri dünyasının hangi ünlülerinin sizin hemşeriniz olduğunu biliyor musunuz. Doğdukları ve yaşadıkları yerler bir yana işte ünlülerin memleketleri.
Medya23 Mayıs 2012
Günün en bomba gazete manşetleri16651 Kez İzlendi!
Güncel22 Mayıs 2012
Sınırda kaçakçılık operasyonu10942 Kez İzlendi!
Magazin22 Mayıs 2012
Evlenmek üzereyken ayrılan ünlüler105295 Kez İzlendi!
Yaşam22 Mayıs 201234003 Kez İzlendi!
İşte o anlar Tam konsantre olunan o anlarda çekilen fotolar.
Dünya22 Mayıs 201243546 Kez İzlendi!
Kudüs'ün bilinmeyen yüzüKudüs bildiğiniz gibi değil artık. Tarihi ve dini dokusunun ötesinde farklı bir manzara bizleri karşılıyor. Yahudi nüfusunun artışıyla birlikte kentin görünümü hızla değişiyor.
Güncel22 Mayıs 2012
Şehit babaya yürekleri dağlayan veda12218 Kez İzlendi!
Sağlık22 Mayıs 2012
Farketmeden kilo vermenin yolları!25035 Kez İzlendi!
Haber22 Mayıs 2012
Haliç Köprüsü'nde büyük tehlike!28508 Kez İzlendi!
Magazin22 Mayıs 201236886 Kez İzlendi!
Işıltısı ekrandan taşan güzellerTürk dizi sektörü, yabancı dizi pazarında hatırı sayılır bir yerde duruyor. Dizi bu kadar çok olunca da, ister istemez öne çıkmak adına güzel ve dikkat çekici oyuncu ihtiyacı da doğmuş oluyor. Sizin için beyaz camdaki dizilere bir göz attık ve gözden kaçamayacak güzellikteki oyuncuları bir araya getirdik. İşte, ışıltıları ekrandan taşan güzellerden bazıları.

Erdinç YAPAN-Hürriyet
Güncel22 Mayıs 20124299 Kez İzlendi!
Valilik önünde pompalıyla dehşet saçtıAdana Valiliği'nin bahçesinde pompalı tüfekle eylem yapan şahıs polisi alarma geçirdi.
Dünya22 Mayıs 2012
Bu görüntüler denizde çekilmedi15240 Kez İzlendi!
Dünya22 Mayıs 2012
Dünyanın en yüksek kulesi11640 Kez İzlendi!
Magazin22 Mayıs 2012
Almeda Survivor tarihine geçti108683 Kez İzlendi!
Magazin22 Mayıs 201235856 Kez İzlendi!
Survivor Mustafa'yı böyle karşıladılarSurvivor'dan elenen Mustafa Topaloğlu, dün akşamüstü saatlerinde İstanbul'a dönüş yaptı. Topaloğlu'na Atatürk Havalimanı'nda davullu, tulumlu bir karşılama düzenlendi. Topaloğlu'nu havalimanında eşi ile birlikte çocukları Irmak ve Uzay karşıladı.
Dünya22 Mayıs 20122856 Kez İzlendi!
Nato zirvesinden karelerLiderlerin Nato zirvesi renkli görüntülere sahne oldu
Medya22 Mayıs 2012
Günün en çarpıcı gazete manşetleri11983 Kez İzlendi!
Güncel21 Mayıs 2012
Melen Projesi'nde sona doğru...7976 Kez İzlendi!
Siyaset21 Mayıs 2012
Erdoğan'a protesto gibi alkış!8337 Kez İzlendi!
Daha fazla galeri ▼
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (1) adet yorum eklenmiştir.
mugallitoğlu
10 Mart 2010 Çarşamba 16:11
Değerli Yorumcumuz, Her görüşe eşit mesafede durmakla birlikte;hakaret,küfür,aşağılama vb.içeren,toplumsal hassasiyetleri zedeleyici nitelikteki yorumları yayınlayamıyoruz.Kriterlerimize uygun olarak yeniden yorum yazmanızı diler,ilginize teşekkür ederiz. Saygılarımızla
CEVAPLA
YORUMUN DEVAMI
Tüm Yorumlar
İLGİLİ HABERLER
Diğer Sitelerİnternethaber Yayın Grubu Tüm Hakları Saklıdır © 2000-2011 - İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz
Tel : +90 212 266 99 99  /  Faks : +90 212 266 98 98
Yükleniyor...