BIST 9.652
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,66
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Elvan'dan o iddiaya yalanlama

Bakan Lütfi Elvan'ın Sayıştay üyelerine yaptığı sunumda, "kanuna aykırı davranabiliriz, idare edin" dediği ididası için açıklama geldi.

Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Bakan Lütfi Elvan'ın Sayıştay üyelerine yaptığı sunumda, "kanuna aykırı davranabiliriz, idare edin" şeklinde bir ifadesinin kesinlikle söz konusu olmadığı belirtildi.

HABER ASILSIZ

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Cumhuriyet Gazetesi'nde bir milletvekilinin iddiası kaynak gösterilerek yer alan haberin tamamen asılsız ve gerçek dışı olduğu ifade edilerek, konuyla ilgili açıklama yapılmasının gerekli görüldüğü belirtildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın, Sayıştay Başkanı Recai Akyel'in daveti üzerine Sayıştay üyelerinin katıldığı Genel Kurul'da Türkiye'nin Ulaşım ve İletişim Stratejileri konulu sunum yaptığına yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

KESİNLİKLE ÖYLE BİR İFADE YOK

"Sunumda Sayın Bakan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının yatırımları hakkında üyeleri bilgilendirmiş ve sorularını cevaplandırmıştır. Sunumda veya soru cevapta, Sayın Bakanımızın 'kanuna aykırı davranabiliriz, idare edin' şeklinde bir ifadesi kesinlikle söz konusu olmamıştır. 4 Aralık'ta yapılan sunuma ilişkin 8 gün sonra böyle bir iddia ortaya atılması haberin ne kadar maksatlı ve karalamaya dönük olduğunu ortaya koymaktadır. İddiayı dile getiren ve haberleştirenlerin bunu ispatla yükümlü oldukları ortadadır. Söz konusu iddiayı ortaya atan ve bunu haberleştirenler hakkında her türlü hukuki yola başvurulacak."