BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,88
HABER /  MEDYA

Bakan Elvan'a özür dileten soru!

Bakan Lütfi Elvan, Samanyolu Yayın Grubu Ankara Temsilcisi Abdülkadiroğlu'na öyle bir soru sordu ki sonrasında özür diledi.

Abone ol
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Samanyolu Yayın Grubu Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu'na twitter yasağıyla ilgili ailesinden örnek verince tepkilere neden oldu. Elvan sorduğu soruyla ilgili Abdulkadiroğlu'ndan canlı yayında özür diledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan CNN Türk’te yayınlanan “Ankara Günlüğü” programına bağlanarak, 20 Mart’tan beri Türkiye’nin tek gündemi olan Twitter’ın kapatılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

TWİTTER TARTIŞMALARI 
 
Hande Fırat, Hüseyin Yayman ve Utku Çakırözer’in yorumladığı “Ankara Günlüğü” programında bu akşam Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek, Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Kartoğlu ve Samanyolu Yayın Grubu Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu konuk oldu. “Twitter’a erişim neden engellendi? Liderlerin meydanlardan verdiği son mesajlar ve 17 Aralık sonrası iddialar, dinlemelerin” tartışıldığı programa Bakan Elvan telefonla bağlandı.

AİLESİNDEN ÖRNEK VERDİ 
 
 “Tek talebimiz Twitter yönetiminin hukukumuzu yok saymaması, mahkeme kararlarını uygulaması, muhatap bulunmasıdır” diyen Elvan, yasağa karşı yaptığı yorumlarla dikkat çeken Samanyolu Yayın Grubu Ankara Temsilcisi Abdullah Akadiroğlu'na "Çok özel bir soru sormak istiyorum. Eğer evliyse, kendi eşinin adı ve soyadı kullanılarak, evli değilse kız kardeşinin adı ve soyadı kullanarak twitter hesabı açılarak bu hesaba pornografik görüntüler konulsa. Daha sonra da bu görüntüler üzerine eşinin ya da kız kardeşinin ismi yazılsa kendisi nasıl karşılar acaba?" diye sordu. 
 
Bakan Elvan, şaşırtan soru sonrasında Hüseyin Yayman ve Abdullah Akadiroğlu'nun da tepki göstermesi üzerine özür diledi.