BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bakan Elvan: TİB’in böyle bir yetkisi yok

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TİB tarafından konuşma tapelerinin onaylandığı şeklinde bir ifade olduğunu belirtere...

Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TİB tarafından konuşma tapelerinin onaylandığı şeklinde bir ifade olduğunu belirterek, TİB’in hiçbir şekilde bu tür tapeleri onaylama gibi bir yetkisi olmadığını söyledi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TÜSİAD Başkanı TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Kabulde konuşan Bakan Elvan, TÜSİAD Başkanı ve heyetinin, 62. Hükümetin kurulması nedeniyle nezaket ziyaretinde bulunduğunu belirterek, “Yapmış olduğumuz görüşmede hükümet programımızı aktarmaya çalıştım. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak önümüzdeki dönemde hangi alanlara öncelik vereceğiz, sorun alanlarımız nelerdir? Bu alanlara yönelik ne tür çalışmalar yapacağız. Kendilerine bilgi verdim” diye konuştu.
Konuşmaların ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Elvan, bir gazetecinin ‘Telekomünikasyon İletişim Başkanlığındaki düzenleme merak uyandırıyor. MİT ve TİB arasındaki görev dönüşümü nasıl olacak?’ sorusunu Bakan Elvan, “Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda bir açıklama yapmıştı. Bu yönde biz bir çalışma gerçekleştirdik. Çalışma yaptık. Bunu yine biz bakanlar kurulumuz da değerlendireceğiz. İleri günlerde atacağımız adımın ne olduğunu sizlere aktaracağız” şeklinde cevapladı.
TİB ile ilgili basında yer alan bir konuya da açıklık getirmek istediğini ifade eden Elvan, “TİB tarafından konuşma tapelerinin onaylandığı şeklinde bir ifade var. TİB’in hiçbir şekilde bu tür tapeleri onaylama gibi bir yetkisi yok. Böyle bir husus da söz konusu değil. Bu tamamıyla adli kolluğun, görev ve yetkisi altında olduğu husustur”dedi.
(İHA)