BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.412,11
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Elvan: Lanetliyorum!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'dan Nijerya'daki Boko Haram ve Paris'teki Charlie Hebdo baskınlarıyla ilgili sert açıklama...

Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Paris'teki silahlı saldırı ve Nijerya'daki Boko Haram katliamına ilişkin, "Lanetliyorum bu insanları, teröristleri. Bunların arkasında kimlerin olduğu mutlaka bulunmalı ve tespit edilmelidir" dedi.

Partisinin Karabük İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi ve çeşitli açılışlar için kente gelen Elvan, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Elvan, Paris ve Nijerya'daki saldırılara ilişkin soruyu, "Saldırıları lanetle kınıyorum. Bunları kabullenmek, anlamak mümkün değil. Bir insanın canına bu şekilde nasıl ve niçin kıyılır, anlamak mümkün değil. Lanetliyorum bu insanları, teröristleri. Bunların arkasında kimlerin olduğu mutlaka bulunmalı ve tespit edilmelidir. Bu insanlar birilerinin destekleriyle, birilerinden aldığı güçle bu tür eylemleri gerçekleştiriyor. Mutlaka sonuna kadar gidilmelidir" diye yanıtladı.

Karayollarındaki son durumun sorulması üzerine Elvan, D-100 karayolunda çığ düştüğünü, temizleme çalışmalarının ardından ulaşıma açıldığını anlattı.

"Türkiye genelinde kapalı bazı yollarımız var" diyen Elvan, şöyle devam etti:

"Pınarbaşı-Şarkışla, Arapgir-Divriği, Eruh-Şırnak, Dereli-Şebinkarahisar, Erzurum-Çat ve Bayburt-Aşkale yolumuz kapalı. Bu yollarda çalışmalarımız devam ediyor, yoğun şekilde fırtına ve kar yağışı var. Çalışmalarımız yoğun şekilde sürüyor. Karayolları ekiplerimiz gece gündüz karla mücadeleyi sürdürüyor. İnşallah kısa süre içinde bu yollar açılır.

Valiliklerimizle iş birliği halinde yolda kalan vatandaşlarımızın yiyecek ve her türlü ihtiyaçları için destek veriyoruz. Zaman zaman da AFAD ve Kızılayın destekleri oluyor. Onlara da da teşekkür ediyorum."