BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,55
HABER /  SEÇİM

Bakan Eker'in 300 akrabası o partiye geçti Flaş iddia!

2015 genel seçimlerine 1 ay kala, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in 300 akrabasının HDP'ye geçtiği iddia edildi.

Abone ol

7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala,  Dicle Haber Ajansı'nda (DİHA) yer alan bir habere göre, Batman'da, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in akrabaları olan Alpahanlar ailesinden 300 kişilik grup  HDP'ye geçti.

SEÇİME SAYILI GÜNLER KALA ÇARPICI İDDİA!

DİHA'da yer alan habere göre, HDP Milletvekili adayı Saadet Becerikli, HDP PM üyesi Osman Ergin, Batman eski Belediye Başkanı Necdet Atalay, ikna komisyonu üyeleri ve diğer partililer de şimdiye kadar AK Parti içerisinde aktif çalışma yürüten Alpahanlar (Maladina) ailesinden 300 kişilik bir grup ile HDP çatısı altında bir araya gelmek için görüşmeler gerçekleştirdi. Haberde yer alan detaylara göre, yapılan görüşmelerde Alpahanlar'ın aile büyüklerinden Selahattin Alpahan, "AK Parti, en son Kobane'de yaşanan savaşta YPG ile DAİŞ çetelerini bile bir tuttu. Kürtlere hakaretlerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kobane düştü düşecek' diye meydanlarda bağırdı. Bunlardan etkilenerek biz de HDP saflarında yer almaya karar verdik. Umut ediyoruz ki halen AKP 'nin yanında yer alan Kürtler de doğruyu görerek HDP'nin çatısı altında toplanır. Biz de artık vekaleten verdiğimiz oylarımızı geri alacağız" dedi.


mehdi-eker.jpeg