BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,70
ALTIN 2.501,34
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Çelik'ten Suriye ve Irak çıkışı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Suriye ve Irak'ın toprak bütünlüğüne saygı duyduklarını söyleyerek bu ülkelerde Türkiye'nin geleceğini tehdit eden fason tabelalara müsaade edilmeyeceğini söyledi.

Abone ol

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'yi içeride sorunlarla başbaşa kalmış bir ülke haline getirmek istenildiğini söyleyerek Türkiye'nin bunlara pabuç bırakmayacağını söyledi. Hem Suriye hem de Irak'ın toprak bütünlüğüne saygı duyduklarını ifade eden Çelik, bu ülkelerde kimsenin fason tabela asamayacağını kaydetti.

Bakan Çelik, Ramada Otel'de düzenlenen Trakya Bölgesi Tarım Sektörü Ortak Akıl Toplantısında yaptığı konuşmada, bakan olduktan hemen sonra Türkiye'nin 7 bölgesinde çok önemli toplantılar gerçekleştirdiklerini söyledi. Türkiye'nin çok ciddi sorunlarının olduğunu belirten Çelik, şunları söyledi:

"İç, dış düşmanlar Türkiye'nin özgür, bağımsız yürüyüşüyle, bölgede söz sahibi olan, bölgede kendisine plan yapılan değil plan yapan ve kendisine istikamet çizen bir ülke istemiyor. Onun için Türkiye'yle uğraşıyorlar, uğraşacaklar. Türkiye’yi hareket alanı kısaltılmış, içeride sorunlarla başbaşa kalmış bir ülke haline getirmek istiyorlar. Bunu herkes bilsin ki bu toplantı vesilesiyle bir kez daha ifade ediyoruz, Türkiye bunlara pabuç bırakmayacak. 

"KİMSE FASON TABELA ASAMAYACAK"

Bölgede kimse fason mason tabela asamayacak. Yani Suriye mi? Eyvallah, toprak bütünlüğünden yanayız. Irak mı? Eyvallah, toprak bütünlüğünden yanayız. Bu ülkeleri biz tanıyoruz, o ülkelerle komşu olarak yaşadık, yaşamaya da varız. Ama orada aslı astarı olmayan fason tabelalar asarak Türkiye'nin geleceği ile ilgili oynamaya birileri kalkıyorlarsa Türkiye ne yapacağını bilen bir devlettir. Gereğini yapıyor, yapmaya da devam edecek, bunu da dost, düşman herkes bilsin.

"NE KORKUNÇ SAHNELERDİ"

Tabi siz Tekirdağ’da, Çanakkale, Edirne, Kırklareli'ndeyiniz, bilemediniz. Ankara’da olsaydınız da MİT’in bombalandığını görseydiniz, Meclis'in bombalandığını gece görseydiniz. O uçakların 100 metre yukarıda uçtuğunu görseydiniz. Ne korkunç sahnelerdi. Bir ülkenin insanı, bir ülkede vergiyle yetişmiş olan bir subay, pilot, böyle bir şey yapabilir mi? Ne yazık ki bu ihaneti gördük. Milletimize şükran borçluyuz. Milletimiz o gün, o gece görevini hakkıyla yaptı. Müteşekkiriz milletimize ve şehitlerimize de rahmet diliyoruz. Allah onlardan razı olsun, gazilerimizden razı olsun temennisinde bulunuyoruz.''