BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.503,64
HABER /  POLİTİKA

Bakan Çelik'ten Soma açıklaması: 8 defa...

TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti ve muhalefet partilerinin Soma için verdikleri soru önergeleri görüşülüyor.

Abone ol

SOMA'daki maden faciası sonrası istifası gündeme gelen Çalışma Bakanı ve Sosyal Güvenlik Faruk Çelik, Meclis'te konuşma yaptı.

Çelik, ''Soma'daki madende 8 kez programlı 8 kez şikayet üzerine teftiş yapıldı. Kimin nerede ne ihmali var, bunlar çok net ortaya çıkacak'' dedi.

AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin Soma'daki faciayla ilgili Meclis Araştırması açılmasını içeren önergeleri Genel Kurul'da bugün görüşülüyor. Meclis'te söz alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik şunları söyledi:

''Şunu üzülerek ifade etmek istiyorum. Magazin haberlerine gösterilen ilgi, iş sağlığı güvenliği ile ilgili haberlere gösterilmiyor. Bütün çalışanlar iş güvenliği eğitiminden geçecek. Tehlike ve çok tehlikeli işlerde çalışanların mutlaka mesleki eğitim alma zorunluluğu var.

TAŞERON SİSTEMİ EMEĞİN SÖMÜRÜSÜDÜR

2010 yılından itibaren özellikle madenlerle ilgili yeni bir teftiş politikası hayata geçirildi. Soma'daki madende 8 kez programlı 8 kez şikayet üzerine teftiş yapıldı. Teftiş yapan maden mühendisleri. Ocak canlı bir organizma. Bir gün sonra bir saat sonra ne olacağını bilemiyoruz. Savcılık el koydu, ihmaller ortaya çıkacak. Taşeron sistemi emeğin sömürüsüdür.''