BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,05
ALTIN 2.324,50
HABER /  EKONOMİ

Bakan Çelik'ten kıdem tazminatı açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Binlerce çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı için önemli adım. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Kıdem Tazminatı Fonu”nu yeniden gündeme getirdi.

Bakan Çelik, “Bu Fon’u getirmek şart oldu” diyerek, mevcut sistemin sürdürülebilir olmadığını savundu.

KIDEM TAZMİNATINDAN KİMLER YARARLANACAK?

Bir dergiye açıklamalar yapan Bakan Çelik, ‘’Kıdem Tazminatı Fonu mutlaka gelmeli. Zorlama olmayacak. Yeni başlayanlara uygulanacak. Kıdem tazminatı 1936’dan beri mevzuatımızda var ancak sistem işlemiyor. Mevcut sistemde çalışanlar isterse bu fon sistemine geçmeyebilir. Ancak ilk kez işe girenler için bu sistemi zorunlu kılacağız.” dedi.

BİR AY ÇALIŞAN BİLE TAZMİNAT ALABİLECEK

Mevcut sistemde, işçilerin 1 yılda çalıştıktan sonra kıdem tazminatı alabildiklerini dile getiren Bakan Çelik, “Yeni sistemle bir ay çalışan bile tazminat alabilecek” dedi.

YENİ BİR TAZMİNAT SİSTEMİ UYGULANMALI

İşçilerin yüzde 90’ının kıdem tazminatından yaralanamadığını da vurgulayan Çelik, “İşletmelerimizin çoğu KOBİ. Bu da 30-40 kişilik işçi demektir. Bugünkü kıdem tazminatı şuan sürdürülebilir değil. Yeni bir tazminat sistemi kurmamız gerekiyor. Kimse mağdur olmasın” diye konuştu.