BIST 9.687
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.505,75
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Çelik'ten Arınç'a gönderme!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın açıklamalarını değerlendirdi, AK Parti'ye yönelik saldırıların arttığı bir dönemde bu türlü açıklamaların doğru olmadığını söyledi.

Abone ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın açıklamalarının şık olmadığını söyledi. Terörle mücadelede sona gelindiğini, kimsenin moral bozmaya hakkı olmadığını ifade eden Çelik, "Kimin ne yapmak istediğinin çok iyi bilindiği dönemde bu konuşmaları doğru bulmuyorum" diye konuştu.

Bakan Çelik, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın bir televizyon kanalında dile getirdiği eleştirilere cevap verdi. Bakan Faruk Çelik de Arınç'ın bu sözlerine ilişkin olarak şunları söyledi:

"Bülent Bey'in eleştirilerini izlemedim. Sayın Bülent Arınç bu geleneğin içinden gelen bir siyasetçi. Partimiz bünyesinde imkanları hizmete çevirmeye çalışmış birisi. Terör örgütü ve uzantısı siyasi partinin ne menem olduğunu bilen birisi. Neler yaptıklarını, neler hedeflerini gördük. Kobani olaylarında Türkiye 180 bin Kobaniliyi kucakladı, onları karşılayan bir devletin bakanı olarak da oradaydım. Siz onları kucaklıyorsınız, sonra bahsi olan siyasi parti insanları sokağa dökerek adeta bir iç isyana teşvik ediyor.

"BUNLARIN SAVUNALACAK TARAFI YOK"

Bunlar da kobani bahanesiyle. Terör örgütüne bir tek kelime söyleyemeyen siyasi parti, bu parti Türkiye'de bir ayaklanmanın öncülüğünü yapıyorsa, bunların savunulacak neresi var? Bu partinin mayasını, yapısını çok iyi bilen bu arkadaşların bu tarz konuşmaları hiç şık değil. Kimsenin moral bozmaya hakkı yok. Çözüm noktasına geldik.

"BU KONUŞMALARI DOĞRU BULMUYORUM"

AK Parti'yi boğmak için binbir türlü hesap yapanlar var. Bunu en iyi Arınç bilir. Fikirlerini en üst düzeyde anlatma olan arkadaşlarımızdan biridir. Kimin ne yapmak istediğinin çok iyi bilindiği dönemde bu konuşmaları doğru bulmuyorum."