BIST 9.043
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.294,57
HABER /  GÜNCEL

Bakan Çelik’in müdahalesi sonuç verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in hastanenin penceresinden görerek mühürlettiği inşaatta çalışmalar yeniden başladı. Bütün gü...

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in hastanenin penceresinden görerek mühürlettiği inşaatta çalışmalar yeniden başladı. Bütün güvenlik tedbirlerinin alındığı inşaatta çalışanların baret ve emniyet kemeri taktığı, iskeleye ikaz levhaları asıldığı görüldü.
Bakan Faruk Çelik’in hafta sonu Bursa’nın merkez Nilüfer ilçesinde hasta ziyareti için gittiği özel bir hastanenin camından görüp mühürlettiği inşaatta çalışmalar yeniden başladı. Firma, eksiklerini tamamlayarak çalışmalara yeniden başladı. Mantolama için kurulan iskeleye ikaz levhalarının asılması dikkatlerden kaçmadı. İşçilerin emniyet kemeri ve baretlerini takarak güvenli bir şekilde çalıştığı görüldü.
Mega Yapı Yalıtım’ın sahibi Talha Çakman, “Cuma günü şantiyede iskele kurmaya başlamıştık. Cumartesi günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik karşımızdaki hastaneye hasta ziyaretine geldi. O anda şantiyedeki arkadaşların biri yukarı çıkıyordu. Merdivenlerimiz ve iş güvenliği tedbirlerimiz buradaydı. Onlar daha işin başlangıç aşamasındaydı. Kurulum yapılacaktı. O yüzden arkadaşlar biraz ihmalkar davranmışlar. Gerekli tedbirlerin hepsini aldık. Çalışma Bakanlığından onayını da aldık. Gelip kontrol edebilirler. Şu an faaliyetimiz devam ediyor. İskelelerimiz tam güvenlikli, emniyet şeritlerimiz, baretlerimiz her şey kurallara uygun” dedi.
Eksiklerini tamamlamaları için kendilerine bakanlıktan ihtar yapıldığını vurgulayan Çakman, “Bize bir uyarı geldi. Bizim emniyetle ilgili malzemelerimiz de buradaydı. Kurulum aşamasında olduğumuz için de bu malzemeleri tam tamamlamamıştık. Pazartesi sabahı hepsini hazır hale getirdik. Şu anda hiçbir eksiğimiz yok” diye konuştu.
(İHA)