BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Bakan Çelik, Ergenekon davasını yorumladı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ergenekon davasına ilişkin, “Sandıktan iktidar çıkaramayanların, çetelerle ve cuntalarla galip gelmeye ç...

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ergenekon davasına ilişkin, “Sandıktan iktidar çıkaramayanların, çetelerle ve cuntalarla galip gelmeye çalışmaları son bulmuştur” dedi.
Bakan Çelik, memleketi Adana’daki bayramlaşma ziyaretlerini Kozan ilçesinde sürdürdü. Vali Hüseyin Avni Coş, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ve AK Partili vekillerin eşlik ettiği Çelik, burada coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.
Vatandaşların bayramlarını kutlayan Çelik, yaptığı konuşmada Türkiye’nin geçmiş yıllarda yaşadığı sıkıntıları hatırlatarak, “10 yıl önce bu ülke ekonomik krizlerle boğuşuyordu. Millet bir bakıyordu bir gün sonra cebindeki parasının değeri yok olmuş. Türkiye neredeyse bir sonraki 24 saate nasıl gireceğinin hesabını yapıyordu. Artık ülkemiz yarının değil, 2023’ün hesabını yapıyor” diye konuştu.
AK Parti olarak anlayışlarının tek devlet, tek bayrak ve tek millet olduğunun altını çizen Çelik, “Biz Kozan’da ne dediysek ülkemizde de onu söylemişizdir. Bizim anlayışımızda tek devlet, tek millet ve tek bayrak anlayışı vardır. Hükümetimiz, milletimizin talimatları doğrultusunda hareket etmektedir. Bugün Ergenekon davasında ülkemizin başına çorap örmek isteyenlere devletimiz ’dur’ dedi. Türkiye ilk defa AK Parti döneminde devletin varlığını gasp etmeye çalışanlara karşı mücadelesini gösterdi. Milli irade ve milli güç içinde oluşturulan çeteler milletimizin gücüyle yok edildi. Sandıktan iktidar çıkaramayanların çetelerle ve cuntalarla galip gelmeye çalışmaları son bulmuştur” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan ve AK Kozan ilçe Başkanı Av. Yusuf Bilgili’nin Bakan Çelik’e çiçek takdimi sonrasında, Demokrat Partili Belediye Meclis Üyeleri mimar Hazım Dağlı, Ahmet Erhan ve işadamı Hakan Öztürk’ün AK Parti’ye katılım rozetleri takıldı.
Bakan Çelik konuşmasının ardından alkışlarla sinema salonundan ayrılarak, Yaver’in Konağı’na geçti. Çelik, daha sonra yeni restorasyonu yapılan Mustafa Kemal Sokak’ı gezerek Kozan Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan’dan çalışmalar hakkında bilgi alıp ilçeden ayrıldı.
(İHA)