BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,68
ALTIN 2.419,77
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Çelik: Bu bir veda kongresi değil!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Pazar günü yapılacak kongre ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti'nin 4. Olağan Büyük Kongresi'nin yeni bir heyecandır, yeni bir başlangıç olacağını belirterek, ''İnşallah 75 milyonun istikbali için, istikrarlı yürüyüşü sürdürme konusundaki kararlılığımızın kongresi olacaktır. Çabalarımız, gayretlerimiz, milletle olan dayanışmamız içinde sorunları torunlara bırakmayacak bir süreci hep beraber yaşayacağız'' dedi.

Çelik, Keçiören Belediyesi'nce yapılacak Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nin temel atma törenine katıldı.

Konuşmasına son dönemdeki terör olaylarına değinerek başlayan Çelik, terörün hedefinin bütün insanlık olduğunu, dünyanın etkin ve yetkin tüm kurum ve kuruluşlarının bu konuda dayanışma içinde olması gerektiğini söyledi.

Bazı ülkelerin kendisine zarar vermeyen terör unsurlarını desteklemesinin akılla izah edilemeyeceğini belirten Çelik, teröre destek verenlerin, bu namlunun bir gün de kendilerine döneceğini unutmamaları gerektiğini vurguladı.

Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Yemen'de ay yıldızlı bayrak için bu ülkenin her yerinden şehitler yattığını ifade eden Çelik, ''Mezarda biz ayrı değiliz de yaşarken nasıl ayrı olalım? Buna hiçbir zaman muvaffak olamayacaklardır. Mücadelemizi insan hakları anlamında, haklar anlamında sürdüreceğiz ama terörle mücadele anlamında da sürdüreceğiz'' dedi.

Geçmişte ''hizmet götürülmüyor'' denilen doğu bölgelerine büyük hizmetler götürdüklerini anlatan Çelik, şöyle konuştu:

''Zonguldak'a duble yolla gidemezsiniz ama Şanlıurfa'nın, Güneydoğu'daki bir çok ilimizin, bütün ilçelerinin yolları duble yola dönmüş durumda. Çanakkale ve Balıkesir arasında duble yol yoktur ama Türkiye'nin ayrıma tabi tutuluyor dedikleri bölgelerde, bugün hiçbir ayrım gözetilmeksizin canla başla bütün hizmetler dört bir tarafa gitmektedir. Artık terörün ve teröristin istismar edebileceği hiçbir konu yok. Varsa konuşulacak konu, her şeyi konuşmaya hazır bir iktidar, her şeyi çözmeye hazır bir iktidar olarak varız. Milletimizin büyük desteğiyle milletimizin hizmetindeyiz.

Amaç, milleti ayrıştırmaksa, buna muvaffak olamadınız, olamazsınız. Çünkü biz Keçiören'de de altlı üstlü oturuyoruz kardeşler olarak. Biz ailede geliniyle, damadıyla iç içe geçmişiz, etle tırnak olmuşuz. Buna ne Türk müsaade eder, ne Kürt müsaade eder, ne 75 milyon müsaade eder.''

YERİNDE HİZMET ANLAYIŞI

İktidarları döneminde her alanda çok önemli hizmetler gerçekleştirdiklerini belirten Çelik, bu reformlardan en önemlisinin yerel yönetimlerde gerçekleştirilenler olduğunu ifade etti.

Yapılan düzenlemelerle belediyelere çok önemli imkanlar getirdiklerini anlatan Çelik, yeni yasama dönemindeki en önemli gündem maddelerinden birinin de Büyükşehir Belediye sayısını 29'a çıkaracak, belediyelerin imkanlarını artıracak düzenleme olacağını söyledi.

Hizmetin önündeki bürokratik engelleri kaldırdıklarını dile getiren Çelik, vatandaşa daha hızlı hizmet götürebilmek için yerinden hizmet anlayışını hakim kılacaklarını kaydetti.

KİMSE BUNU BİR VEDA KONGRESİ OLARAK GÖRMESİN

Pazar günü gerçekleştirilecek AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi'nde, herkesin 2023'ün hedeflerini ortaya koyacak bir vizyona şahit olacağını anlatan Çelik, şunları söyledi:

''Bundan sonra yapılması gerekenleri ortaya koymak çok daha önemlidir. İşte geleceğimizi aydınlatacak son derece önemli bir kongreyi gerçekleştirmiş olacağız. Hiç kimse bunu bir veda kongresi olarak görmesin. Bu kongre yeni bir heyecandır, yeni bir başlangıçtır, yeni bir hız almadır. İnşallah 75 milyonun istikbali için, istikrarlı yürüyüşü sürdürme konusundaki kararlılığımızın kongresi olacaktır. İnşallah çabalarımız, gayretlerimiz, milletle olan dayanışmamız içinde sorunları torunlara bırakmayacak bir süreci hep beraber yaşayacağız.''

Temeli atılacak salonla ilgili de konuşan Çelik, ''Anadolu'nun nefesi, bu coğrafyanın ve milletin sesi, aziz, büyük halk ozanı'' yakıştırması yaptığı Neşet Ertaş'ı rahmetle andı.

Çelik, salona Neşet Ertaş isminin verilmesinden dolayı Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ı kutladı ve teşekkür etti.

Salonun Keçiören için yeni bir soluk alanı olması nedeniyle önem taşıdığını ifade eden Çelik, mimari olarak da dikkat çekici olduğunu söyledi.

ERTAŞ'IN İSMİ KEÇİÖREN'DE YAŞAYACAK

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da bugüne kadar Damla Kongre ve Kültür Merkezi olarak andıkları salona, ülkenin önemli değerlerinden hayatını kaybeden Neşet Ertaş'ın ismini verdiklerini böylece Ertaş'ın ismini Keçiören'de yaşatacaklarını söyledi.

Keçiören'in ihtiyacı olan salonun mimari özellikleriyle de Ankara'nın simge yapılarından biri olacağını ifade eden Ak, salonda toplantılar ve kongrelerin yanı sıra görsel sanatlar ve farklı bir çok etkinliğin gerçekleştirilebileceğini belirtti.

Yaptıkları diğer çalışmaları da anlatan Ak, ''Her mahallede bir inşaat, her mahallede bir çalışma var. Ulaşım ve altyapı sorunlarını çözüyoruz. Özellikle metronun tamamlanmasıyla ulaşım sıkıntısı büyük ölçüde atlatılacak'' dedi.

Konuşmaların ardından, Bakan Çelik, Belediye Başkanı Ak ve beraberindekiler, butona basarak salonun temelini attı.