BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.507,75
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan 'Cehennem'in sonunu söyledi

Nihat Ergün, Dan Brown’un son kitabı Cehennem’in sonunu söyledi.

Abone ol

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, katıldığı biyoteknoloji toplantısında, ünlü yazar Dan Brown’un son kitabı Cehennem’in sonunu söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, dün TÜBİTAK Başkanlık Binası’nda düzenlenen ‘Medikal Biyoteknoloji’ toplantısına katıldı. Günümüzde en çok dikkat çeken, en çok konuşulan, en çok tartışılan alanların başında biyoteknoloji geldiğini belirten Ergün, biyoteknolojinin, gıda, sağlık, enerji, çevre başta olmak üzere, hayatın hemen her alanında karşılık bulabilecek bir potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.

Dan Brown’un son kitabı Cehennem’in de biyoteknolojiyle ilgili olduğunu söyleyen Ergün, şunları ifade etti:

“Konu İstanbul’da sonuçlanıyor; ama nihayetinde bir biyoteknoloji konusu etrafında dönüyor. Yani, insan nüfusu geometrik olarak artıyor ve yeryüzü bu nüfusu besleyemez. İnsan nesli büyük bir tehdit altında. Dolayısıyla, bu tehdidi durdurmak lazım. Bunu da bir salgın hastalık virüsü oluşturarak yapmak gerekiyor. Romanın sonunda ortaya çıkan bir salgın hastalık virüsü değil, bir kısırlaştırma virüsü oluyor ve insan neslinin 3’te birini kısırlaştıran bir virüsün İstanbul Yerebatan Sarayı’ndan bütün dünyaya yayılması hikayesi anlatıyor. Türkiye’nin ekonomik gerekçeler kadar, etik gerekçeler nedeniyle de biyoteknoloji alanında söz sahibi olması gerektiğini düşünüyorum.”

DAHA ÖNCE DE MUAMMER GÜLER AÇIKLAMIŞTI

Daha önce de Muammer Güler, vizyona yeni giren "Hükümet Gibi Kadın" filminin sonunu açıklamıştı.

Sinema çıkışında, film hakkında görüşlerini açıklayan Güler, farklı duygular içinde olduğunu belirterek, bu filmden birçok mesajlar aldığını söyledi. Filme dair düşüncelerini açıklarken Bakan Güler, farkında olmadan filmin sonunu açıklamıştı.

Gazetecilerin uyarısı üzerine panikleyen Muammer Güler'i Demet Akbağ sakinleştirmişti.