BIST 9.065
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.294,98
HABER /  GÜNCEL

Bakan Çavuşoğlu'ndan telefon diplomasisi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimiyle ilgili olarak yabancı ülke dışişleri bakanları ile telefonla görüştü.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, seçilmiş hükümete karşı gerçekleştirilen kalkışma sonrası kendisini telefonla arayan çok sayıda yabancı ülke dışişleri bakanı ile görüşerek yoğun bir telefon diplomasisi trafiği gerçekleştirdi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, seçilmiş hükümete karşı gerçekleştirilen kalkışma hakkında yabancı ülke dışişleri bakanlarıyla telefon diplomasisini sürdürdü.

Çavuşoğlu'nu, Kenya Dışişleri Bakanı Amina Mohamed, Fildişi Sahili Dışişleri Bakanı Abdallah Albert Toikeusse Mabri, Somali Dışişleri Bakanı Abdusalam Hadliye Omar, Etiyopya Dışişleri Bakanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende, Slovakya Dışişleri Bakanı Miroslav Lajcak aradı.

Söz konusu görüşmelerde, Çavuşoğlu’nun son olarak görüştüğü dışişleri bakanlarının da Türkiye'deki demokratik sürece ve seçilmiş hükümete destek verdiklerini ifade ederek, Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını vurguladıkları öğrenildi.

Kaynaklar ayrıca Çavuşoğlu'nun bu akşam, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile güncel gelişmeleri değerlendirdiği bir telefon görüşmesi de gerçekleştirdiğini belirtti.

Bakan Çavuşoğlu, son telefon diplomasisiyle birlikte toplam 43 dışişleri bakanı, 1 olağanüstü haller bakanı ve 3 uluslararası kuruluş genel sekreteri ile telefon görüşmesi gerçekleştirmiş oldu.

Öte yandan Çavuşoğlu'nun, konu hakkında muhataplarıyla görüşmeye devam ettiği kaydedildi.