BIST 9.643
DOLAR 32,50
EURO 34,63
ALTIN 2.480,36
HABER /  GÜNCEL

Bakan Çavuşoğlu'ndan 'Nazi' tepkisi! Ne ben...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Hollandalı mevkidaşı Stef Blok gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bir gazetecinin sorduğu 'Nazi' benzetmesi sorusuna Bakan Çavuşoğlu, 'Ben sizinle aynı fikirde değilim' diyerek tepki gösterdi

Abone ol

Hollanda ile yaşanan krizin ardından Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok ilk kez Türkiye'ye geldi. Mevlüt Çavuşoğlu ve Stef Blok görüşmenin ardından kameralar karşısına geçti. 

AB ile ilişkilerin normalleştirme süreci ve Suriye meselesine ilişkin önemli açıklamaların yer aldığı basın toplantısına damgayı; bir gazetecinin 'Nazi' benzetmesine ilişkin sorusu vurdu. 

"Ben bu konuda sizinle aynı fikirde değilim." diyerek tepkisini dile getiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, şunları söyledi: "Ne ben ne sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan böyle şekilde yorum yapmadık. Biz sadece Nazi zamanını hatırlatıyor dedik, Hollanda hükümeti ve Hollanda halkını suçlamadık. Olan şeyler normal değil, biz bunları kabul edemeyiz. Sayın Erdoğan'ı eleştirdiğiniz zaman diktatör diyorsunuz, biz buna cevap verdiğimiz zaman bu hoşunuza gitmiyor. Sizler belli derslere alışmışsınız ama cevap almak hoşunuza gitmiyor. Hollanda halkını hiçbir zaman bu şekilde suçlamadık. Sadece Hollanda hükümetini eleştirdik. Şimdi de anlaştığımız gibi o günleri geride bıraktık."